Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Dit gebeurt er in je brein bij... De Slechtste Website Ooit 🤯

Neuromarketing

Dit gebeurt er in je brein bij... De Slechtste Website Ooit 🤯

Je kent het wel...

Probeer je online wat leuks te bestellen, kom je met geen mogelijkheid door het bestelformulier heen. Je raakt verstrikt in een oneindige hoeveelheid invulvelden, vage formuleringen en onvindbare knoppen. En nu is er één site die al deze ongemakken samenbrengt tot een formulier uit de hel.

Het leek ons een leuk idee om te kijken of Tim's brein dat aankan. Daarom kreeg hij een EEG headset op, zodat we op de milliseconde nauwkeurig de hoeveelheid moeite en irritatie in zijn hersenen kunnen meten.

In deze aflevering van 'In het Brein' onderzoeken we of het formulier Tim's brein tot het kookpunt brengt.

Wat blijkt?

Toen Tim de vreselijke flow doorliep maten we twee metrics: workload en verlangen. Workload is de mate van mentale inspanning, en kan een waarde aannemen tussen 0 en 100. Workload kan te laag zijn; tussen 0 en 40 is een indicatie van dat je iets saai vindt of te eenvoudig. Het kan ook te hoog zijn; tussen 75 en 100 is een indicatie van overload of stress. Daartussenin, dus tussen 40 en 75, zit de sweet spot. 

Omdat we natuurlijk een goede vergelijking wilden maken tussen de workload van de slechtse interface en een goede interface hebben we er ook een betrekkelijk goede interface bijgehaald, namelijk Coolblue.

Als we de usability van die sites in kaart brengen, dan zien we dat Coolblue een goede 73 op workload scoort en dat is nog net hanteerbaar. Kijken we naar Userinyerface, de slechtste flow ooit, dan zien we toch echt wel een behoorlijk verschil; de workload is over Tim's kookpunt heen. 

Wat betreft de metric verlangen zien we ook een aantal flinke dips in de flow van Userinyerface, terwijl we dat bij Coolblue niet zo strek zien. Op die manier konden we een aantal frustratie momenten identificeren. 


Gratis Webinar: 5 Breinwetten die je Conversie - sowieso - Verhogen 🧠

Welke Pricing-breinwet zorgt keer op keer voor meer conversie? Waarom zijn A/B-testen op basis van breinwetten succesvoller? En hoe zeker zijn we daar dan van? 😉

In dit webinar onthullen Diede en Tom het geheim achter de succesvolle 621 (and counting) A/B-tests. En delen we dé Beste Breinwetten die je - met een hoge zekerheid - kan toepassen (maar het liefste natuurlijk eerst nog even test).

De 50 minuten durende webinar is nu terug te kijken!

Bekijk de webinar via deze link <


Het geheim tot een goede flow? Testen!

In deze aflevering brachten we natuurlijk grote problemen aan het licht. Maar vaak zijn de problemen op websites een stuk subtieler. Hoe goed je UX ook is, er zijn altijd  een paar dingen die beter kunnen. Wat precies beter kan? Dat kunnen we ontrafelen door middel van Neuro Usability Testing.

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: