Spring op de kennistrein – hij vertrekt zo

Onze fans ontvangen onze nieuwste blogs het eerst.

eye tracking

Vraag jij je wel eens af waarom mensen oogwit hebben?

Waarschijnlijk niet zo vaak.

Maar als je erover nadenkt is het eigenlijk best gek. De mens is namelijk de enige primaat waarvan de ogen niet geheel donker zijn gekleurd. Zelfs mensapen, die in de evolutie toch enorm dicht bij ons staan, hebben geen oogwit. Waarom wijken onze ogen zo veel af van die van onze medeprimaten?

Lees verder

EEG, Neuromarketing, Reclame

Ga dan voor EEG

Twijfel jij weleens of je reclamecampagne wel tot de gewenste verkoop en positievere brandattitude leidt?

Twijfel is niet zo gek. Want hoewel er vaak wel survey-onderzoek gedaan wordt naar de effectiviteit van een reclame, blijken veel van deze onderzoeksmethoden geen zekerheid te bieden. Waarom? Omdat wij mensen helaas behoorlijk slecht zijn in het voorspellen van ons eigen (koop)gedrag naar aanleiding van het zien van een reclame. 

Welke methode voorspelt het beste, en geeft je de meeste zekerheid? In dit blog leggen we alle gangbare methodes op de pijnbank. Zo weet je exact welke tools je moet gebruiken om nog zekerder te zijn van het effect van je mediabudget. 

Lees verder

EEG, Neuromarketing, Reclame

Je leest veelvuldig hoe neuromarketing-onderzoek het succes van reclames, websites en winkels voorspelt én verbetert. Maar er wordt minder geschreven over de positieve draai die het geeft aan de carrière van de marketing-, brand- of customer insights manager. En dat terwijl deze zeker het noemen waard is.

In dit blog buigen we ons over we een essentieel verschil tussen neuromarketing en traditioneel onderzoek – en hoe juist dit de weg vrijmaakt voor de volgende sprong in jouw carrière.

Lees verder