030 22 71 937

Neuromarketing

Implicit Associations

Actionable Insights

Implicit Association Test (IAT) in Neuromarketing Onderzoek

Hoe ziet jouw merk er uit in het brein?

Onze geest bestaat uit een rijk netwerk van associaties. Merken zijn niets meer dan associatieve netwerken die een merk verbinden aan kwaliteiten zo divers als vriendschap, de kleuren rood en wit, en gezelligheid (ja, we hebben het over Amstel).

Probleem: associaties doen hun werk buiten het bewustzijn om. Mensen kunnen niet zomaar aangeven hoe sterk ze iets met iets associëren. De Implicit Association Test (IAT) is de gouden standaard voor het meten voor onbewuste associaties.

Hoe werkt de Impliciete Attitude Test (IAT)?

De IAT werd ontwikkeld aan de Universiteit van Harvard. Doel: een betrouwbare, niet-storende methode voor het meten van de sterkte van mentale associaties. De IAT kan gebruikt worden om de meest kenmerkende eigenschappen van een merk in kaart te brengen. Maar ook om te voorspellen hoe effectief uw reclame of verpakking zal zijn in het bouwen van uw merk.

De IAT is gebaseerd op een kernprincipe uit de cognitieve wetenschappen: wanneer twee concepten sterk geassocieerd zijn, verwerkt het brein deze sneller. De IAT bouwt voort op dit principe; het meet de reactietijden waarmee mensen woorden of afbeeldingen gerelateerd aan het merk en de onderzochte associaties sorteren. Verschillen in reactietijden laten zien hoe sterk gedachten en concepten gelinkt zijn in het brein.

IAT is eenvoudig uit te voeren. Participanten hoeven slechts een 5-minuut durende computertaak te voltooien, waarmee het een extreem efficiënte en betaalbare manier is om merkassociaties te meten.
Onze klanten

We mean business with

Implicit Association Test (IAT) in neuromarketing onderzoek

In marketingonderzoek wordt de IAT vaak gebruikt om in kaart te brengen hoe klanten denken over een merk of concurrent. Het helpt te definiëren en kwantificeren welke eigenschappen een merk karakteriseren binnen het brein van de consument. Denk aan logo, kleuren, vormen, woordvoerders, afbeeldingen, merknaam en slogan.
De IAT is ook een krachtig gereedschap om te bepalen welke verpakking u in het schap moet zetten of welke reclamecampagne u lanceert. De IAT is in staat van te voren aan te tonen of een bepaald woord, logo of design aansluit bij het reeds bestaande beeld van uw merk in het brein van de klant.

Wat zit er in onze gereedschapskist?

Het geheel is meer dan de som der delen. We combineren grensverleggende technologieën om heldere antwoorden op lastige vragen te vinden. Duidelijk en toepasbaar.

EEG

Lees meer

Implicit Associations

Lees meer

Eye Tracking

Lees meer

Biometrics

Lees Meer

Emotion Recognition

Lees meer

Gedrags-
experimenten

Lees meer

Overzicht Oplossingen

Unravel Research past neuromarketing toe in drie fundamentele vertakkingen binnen marketing: reclame, productverpakkingen en online usability.

Onze ervaring in elk gebied vormen de basis om de juiste vragen te stellen. Alleen dan komen we tot direct toepasbare inzichten die leiden tot werkelijk betere marketingkeuzes.
img06

Reclame-
onderzoek

Is uw advertentie in staat het onbewuste brein te verleiden?

Hoe overtuigend is uw advertentie? Reclameonderzoek laat zien welke specifieke elementen uw advertentie maken – en kraken.

View more
img06

Verpakkings-
onderzoek

Springt uw product uit de schappen? Hoe sterk is de aantrekkingskracht van uw verpakking? Wekt het productontwerp verlangen op? Herkent men gelijk uw merk?
Verpakkingsonderzoek geeft antwoord op al deze vragen.

View more
img06

Usability
Research

Hoe kan uw website meer bezoekers omtoveren tot klanten?

Neuromarketing Usability onderzoek duikt in het brein van de klant om alle hobbels op het pad naar online conversie te ontdekken.

View more