Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Onderzoek in de IT & Telecom Branche

  • Meet wat jouw klant echt bij jouw product of merk voelt

  • Voorspel en verbeter de impact van jouw customer journey

  • Gebaseerd op state-of-the-art neuromarketing technieken

Uitdagingen

Nederland wordt beschouwd als ‘most connected country in the world’. Dat hebben we te danken aan de sterke digitale infrastructuur. De economische groei van de afgelopen jaren in combinatie met de razendsnelle digitalisering is over het algemeen gunstig geweest voor de IT & Telecom sector. Dat neemt echter niet weg dat de sector ook voor een aantal uitdagingen staat. Want hoe beweeg je mee met de veranderende behoeften van de consument? Hoe positioneer je je als merk om groei te bewerkstelligen?

Om ervoor te zorgen dat je als IT of Telecom merk relevant blijft voor de moderne consument, is het essentieel om behoeften, verlangens en emoties van de consument te begrijpen. Wat zijn de belangrijkste behoeften? Waarom kiezen ze voor een bepaald merk of een bepaalde dienst? Hoe zorg je ervoor dat ze naar jou overstappen? Hoe verwerken ze informatie als advertenties? Bij al die vragen staat kennis over de consument centraal.

Neuromarketing Onderzoek in de IT en Telecom branche

Marktonderzoek is de eerste stap om marktaandeel te vergroten, omdat het je helpt de klant beter te begrijpen. En aangezien we maar liefst 95% procent van onze keuzes onbewust maken, is het daarbij belangrijk om juist het onbewuste te meten. Neuromarketing onderzoek is de eerste vorm van marktonderzoek waarbij we direct een kijkje nemen in dat onbewuste deel van het keuzecentrum van de mens: het brein.

Het nadeel van traditionele vormen van marktonderzoek ligt hem in het feit dat deze de consument vaak in een rationele mindset duwen. Terwijl we het merendeel van onze keuzes juist onbewust maken. Op die manier overschatten traditionele onderzoeksmethoden de invloed van reden terwijl ze de rol van emotie juist onderschatten.

Unravel Research helpt je bij het ontrafelen wat de daadwerkelijke behoeften, emoties en verlangens zijn van de klant.

Meest Voorkomende Neuromarketing Onderzoeken

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende neuromarketing onderzoeken in de IT & Telecom branche. Unravel Research volgt voor elk type onderzoek een wetenschappelijk onderbouwde, beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden aan te bieden.

Reclameonderzoek

Televisie is nog steeds één van de belangrijkste platformen om consumenten te bereiken en sales te verhogen.

Door de performance op essentiële Neuro KPI’s aandacht, geheugen, emotie en koop activatie te meten kunnen we de impact van jouw campagne voorspellen en vergroten.

Merkonderzoek

Is jouw merk, dienst of platform aantrekkelijk voor de consument? Een merk of platform is een associatienetwerk in het brein van je klant.

Neuromarketing onderzoek maakt het mogelijk om dit associatienetwerk te meten, waardoor je kwantitatief inzicht krijgt in wat je klant onbewust denkt en voelt bij je merk. Track de gezondheid van je merk en leer welke assets je herkenbaarheid en groei drijven.

Usability Testing

De gebruikservaring van een online platform of app heeft veel invloed op de keuze tussen het aanschaffen van een product of dienst, of het geruisloos verlaten van je platform. Mensen zijn zichzelf echter nauwelijks bewust van de daadwerkelijke omvang van deze invloed.

Neuro Usability onderzoek met Eye Tracking en EEG biedt inzicht in de (onbewuste) hobbels naar conversie in de gehele customer journey.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Wij werken onder andere met:

"Het neuro-onderzoek was voor ons super waardevol. Met onze nieuwe campagne hebben we bewust gekozen voor neuro-onderzoek. Op die manier krijgen we geen sociaal gewenste antwoorden, maar echte insights."

Ingrid de Jong - Brand Manager Pearle

Impressie

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van onze neuro onderzoeken? Download dan één van onze voorbeeldrapporten.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Feiten

5-10

Dagen doorlooptijd

Wetenschappelijk

gevalideerd
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with