Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Onderzoek voor Retailers

  • Ontdek hoe de shopper navigeert door de winkel

  • Expert op het gebied van retail onderzoek

  • Gebaseerd op state-of-the-art neuromarketing technieken

Ook aan de slag?
Klaar om aan de slag te gaan?
We helpen je graag
Tim Zuidgeest
Team lead Research
+31 (0)30 22 71 937
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitdagingen

Om als retailer relevant blijven in één van de meest concurrerende sectoren die er is, is het essentieel om inzicht te hebben in de shopper. Op die manier kun je immers de ultieme customer journey creëren, die als vruchtbare bodem dient voor klanttevredenheid en tegelijkertijd winstgevend is. Hoe trek je shoppers aan? Hoe richt je de customer journey zo in dat de beleving en verkoop worden gemaximaliseerd? En hoe maak je jouw merk of product zo aantrekkelijk mogelijk?

Er zijn volop ontwikkelingen gaande in retailland. Zo zorgt de digitale transformatie voor online mogelijkheden, terwijl klanten fysieke winkels meer dan ooit waarderen. Wel blijft de concurrentie flink stijgen; zeker met de opkomst van online marketplaces. Om te groeien als retailer is het enerzijds belangrijk om shoppers aan te trekken door middel van een goede positionering en een bevorderlijk merkimago. Anderzijds wil je natuurlijk het maximale uit je huidige shoppers halen; iets wat met winkelindeling kan worden bewerkstelligd.

Neuromarketing Onderzoek in Retail

Marktonderzoek is de eerste stap naar groei, omdat het je helpt de emoties en behoeften van de shopper gedurende de hele customer journey te begrijpen. Tradtitioneel marktonderzoek is echter in veel situaties problematisch, omdat het alleen de beuwste gedachten van shoppers vangt. En dat terwijl het merendeel van onze keuzes (wetenschappers schatten zelfs 90 tot 95%) onbewust plaatsvinden.

Marktonderzoek op basis van neuromarketingmethoden geeft je inzichten in jouw doelgroep, door rechtstreeks een kijkje in het keuzecentrum van de consument; het brein. Op die manier kunnen we met neuromarketing consumentengedrag en dus marktsucces voorspellen.

Unravel is expert op het gebied van Retail onderzoek. Door middel van neuro marktonderzoeken helpt Unravel merken met het beter begrijpen van de consument en het vergroten van succes.

Meer zekerheid, meer zekerheid, meer omzet.

Meest Voorkomende Retail Neuromarketing Onderzoeken

Unravel Research volgt voor elk type onderzoek een wetenschappelijk onderbouwde, beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden aan te bieden.

Reclameonderzoek

Televisie is nog steeds één van de belangrijkste platformen om consumenten te bereiken en sales te verhogen.

Door de performance op essentiële Neuro KPI’s aandacht, geheugen, emotie en koop activatie te meten kunnen we de impact van jouw campagne voorspellen en vergroten.

Winkelonderzoek

Zeventig procent van de keuzes in de Retail en FMCG branche worden in-store gemaakt.

Onze retail onderzoeken meten de navigatie, aandacht en emotie gedurende de hele shoppingtrip en geven concrete aanknopingspunten om de winkelervaring te verbeteren en omzet te verhogen.

Neuro CDT Onderzoek

Eén van de belangrijkste vragen in retailonderzoek is hoe de shopper voor het schap tot keuzes komt.

Welke producteigenschappen wegen het zwaarst in het keuzeproces? En wat betekent dit voor de meest effectieve indeling van het schap? Neuro schaponderzoek biedt de antwoorden.

Neuro Schaptest

Bij het inrichten van een schap wil je dat elk productsegment op de juiste plek staat. Maar hoe bepaal je dat? 

Unravel's Neuro Schaptest met Eye Tracking en EEG helpt je verschillende schapvarianten te toetsen op de succesmetrics die er echt toe doen: zoekgemak en koopactivatie. Zo weet je exact van tevoren welke layout het meest breinvriendelijk én verkoopverhogend is. 

Merkonderzoek

Het brein onthult alles over de kracht van jouw merk. Merken zijn namelijk niets anders dan een associatienetwerk in het brein van de klant.

Neuromarketing maakt het nu mogelijk om te meten wat je klant onbewust denkt en voelt bij je merk. Op die manier kunnen we de gezondheid van je merk eenmalig of periodiek trakcen en ontrafelen welke assets je herkenbaarheid en groei drijven.

Usability Testing

De gebruikservaring van een online webshop heeft veel invloed op de keuze tussen het koppen van een product of het geruisloos verlaten van uw platform. Mensen zijn zichzelf echter nauwelijks bewust van de daadwerkelijke omvang van deze invloed.

Neuro Usability onderzoek met Eye Tracking en EEG biedt inzicht in de (onbewuste) hobbels naar conversie in de gehele customer journey.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Wij werken onder andere met:

"Nu al meerdere onderzoeken met Unravel gedaan. Alle onderzoeken zijn vlot en soepel verlopen. Na elk onderzoek een kort en bondig verslag gekregen met aanbevelingen die we direct in de praktijk hebben kunnen brengen."

Chantal Smit - Kalverda - GAMMA

Impressie

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van onze neuro onderzoeken? Download dan één van onze voorbeeldrapporten.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Feiten

5-10

Dagen doorlooptijd

Wetenschappelijk

gevalideerd
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with