Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Onderzoek voor Diensten

  • Meet wat jouw klant echt bij jouw dienst of merk voelt

  • Voorspel en verhoog de impact van jouw marketinguitingen

  • Gebaseerd op state-of-the-art neuromarketing technieken

Uitdagingen

Verschillen tussen goederen en diensten - zoals de grotere informatieasymmetrie en de onaantastbaarheid van diensten - maakt dat koopbeslissingen via ietwat andere routes worden gemaakt voor diensten ten opzichte van producten. De aard van diensten maakt het vaak lastig en in sommige gevallen zelfs onmogelijk voor de consument om een rationele afweging of beoordeling te maken, zelfs tot nadat de dienst is ervaren. Het resultaat daarvan is dat klanten hun koopbeslissingen af laten hangen van gevoelens en emoties, in plaats van ratio.

De rol van emotie Emotie speelt een belangrijke rol in de perceptie van de consument omtrent het dienstenaanbod en hun daaropvolgend gedrag. Als dienstmerk is het daarom essentieel om behoeften, emoties en verlangens van de klant te begrijpen.

Dat is dan ook precies de reden waarom traditioneel onderzoek vaak niet het gezochte antwoord oplevert. Door bewust uit te vragen wat de klant van een bepaald merk of bepaalde dienst vindt, duw je hem als het ware in een rationele mindset waarin de klant uitvoerig gaat nadenken over een dienst of merk.

Echter, bij het aanschaffen van een dienst verkeert de klant juist in de meer emotionele mindset (de mindset waarin we het merendeel van onze keuzes maken). Traditionele onderzoeksmethoden overschatten daarom de invloed van reden terwijl ze de rol van emotie juist onderschatten.

Neuromarketing Onderzoek in de Dienstensector

Door middel van neuromarketing methoden zijn we in staat te meten wat de klant echt vindt van jouw dienst, door niet alleen in het bewuste deel te nemen maar ook in het onbewuste deel van ons ware keuze-centrum: het brein. Om op die manier marketing nog effectiever te maken.

Unravel Research heeft ruime ervaring met het uitvoeren van neuromarketing onderzoek binnen de dienstensector. We werkten onder andere voor de volgende branches:

  • Energiemaatschappijen
  • Telefonie -> Linken
  • SaaS (Software as a Service)
  • Banken en verzekeraars
  • Etc.

 

Meest Voorkomende Neuromarketing Onderzoeken in de Dienstensector

Unravel Research volgt voor elk type onderzoek een wetenschappelijk onderbouwde, beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden aan te bieden.

Reclameonderzoek

Raakt jouw reclamecampagne emotioneel gezien de juiste snaar? Wekt de campagne verlangen op en werkt het daarmee sales verhogend?

Wekt de voice-over of spokesperson de juiste associaties op? Onze neuro communicatie onderzoeken voorspellen sales impact en bieden implicaties voor verbeteringen.

Merkonderzoek

Een merk is een associatienetwerk in het brein van je klant. Neuromarketing onderzoek maakt het mogelijk om dit associatienetwerk te meten, waardoor je kwantitatief inzicht krijgt in wat je klant onbewust denkt en voelt bij je merk.

Track de gezondheid van je merk en leer welke assets je herkenbaarheid en groei drijven.

Usability Onderzoek

De gebruikservaring van een site of App heeft veel invloed op de keuze tussen het aanschaffen van een dienst, of het geruisloos verlaten van uw site. Mensen zijn zichzelf echter nauwelijks bewust van de daadwerkelijke omvang van deze invloed.

Neuro Usability onderzoek met Eye Tracking en EEG biedt inzicht in de (onbewuste) hobbels naar conversie in de gehele customer journey.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Wij werken onder andere met:

"By implementing recommendations from Unravel, we have managed to increase our relative conversion rate by more than 35%, and also have a markedly smoother user experience on our website, resulting in happier customers and less support requests."

Abbie Poots, Marketeer bij Bijles Aan Huis

Feiten

5-10

Dagen doorlooptijd

Wetenschappelijk

gevalideerd
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with