Neuromarketing

Gedragsexperimenten

Actionable Insights

Gedragsexperimenten in Neuromarketing Research

De beste voorspeller van gedrag... is gedrag.

Marketeers willen vaak weten welke advertentie of verpakking uit een samenstelling van alternatieven het beste in de markt zal liggen. Gedragsstatistieken bieden een krachtige manier om vooraf te testen met welk alternatief je de strijd tegen de concurrentie aan moet gaan om de markt te veroveren.

In marketing is de echte wereld een ideaal laboratorium.

Observatie methoden

Gedragsstatistieken beogen het ultieme gewenste gedrag te voorspellen (bijv. het kopen van een product) door een vorm van gerelateerd gedrag te meten (bijv. de hoeveelheid interesse in een productverpakking tijdens een kleinschalig koop interactie onderzoek).

Gedragsexperimenten bestaan vaak uit meerdere experimentele groepen om zo verschillende alternatieven van jouw verpakking of advertentie te vergelijken. Elke groep wordt blootgesteld aan een andere variant van je marketing.

Gedrag kan worden vastgelegd op veel verschillende manieren, vaak zelfs zonder dat de consument beseft dat hij/zij onderdeel van het experiment is. Daarom zijn de meetmethoden uiterst divers en kunnen deze zowel in het lab, als online, als in de buitenwereld plaatsvinden.

  • Online A/B Tests (conversie)
  • Online click-trough rate (CTR)
  • Geobserveerde interactie (op tijd, of specifieke acties die wijzen op interesse, zoals aanraking)

  • Focus van aandacht
  • Verbale reacties
Onze klanten

We mean business with

Het gebruik van gedragsexperimenten in neuromarketing

Het gebruik van gedragsstatistieken is een krachtige manier om succes op de markt te voorspellen zonder te hoeven gokken.

Denk bijvoorbeeld aan een merk dat uit wil zoeken welke slogan het moet kiezen uit een set van alternatieven. Met een vrij simpel experiment kunnen wij middels social media advertising de impact van elke slogan testen en per slogan uitvinden wat de aantrekkingskracht is aan de hand van interactie of doorklik ratio’s.

Unravel Research ontwerpt solide experimenten die jouw marketing testen op het niveau dat er het meest toe doet: gedrag.

Overzicht Technieken

Het geheel is meer dan de som der delen. We combineren grensverleggende technologieën om heldere antwoorden op lastige vragen te vinden. Duidelijk en toepasbaar.

EEG

Lees meer

Implicit Associations

Lees meer

Eye Tracking

Lees meer

Biometrics

Lees Meer

Emotion Recognition

Lees meer

Gedrags-
experimenten

Lees meer

Overzicht Oplossingen

Unravel Research past neuromarketing toe in drie fundamentele vertakkingen binnen marketing: reclame, productverpakkingen en online usability.

Onze ervaring in elk gebied vormen de basis om de juiste vragen te stellen. Alleen dan komen we tot direct toepasbare inzichten die leiden tot werkelijk betere marketingkeuzes.
img06

Reclame-
onderzoek

Is uw advertentie in staat het onbewuste brein te verleiden?

Hoe overtuigend is uw advertentie? Reclameonderzoek laat zien welke specifieke elementen uw advertentie maken – en kraken.

View more
img06

Verpakkings-
onderzoek

Springt uw product uit de schappen? Hoe sterk is de aantrekkingskracht van uw verpakking? Wekt het productontwerp verlangen op? Herkent men gelijk uw merk?
Verpakkingsonderzoek geeft antwoord op al deze vragen.

View more
img06

Usability
Research

Hoe kan uw website meer bezoekers omtoveren tot klanten?

Neuromarketing Usability onderzoek duikt in het brein van de klant om alle hobbels op het pad naar online conversie te ontdekken.

View more