Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Online Communicatie Onderzoek

 • Verhoog aandacht en conversie op basis van breindata & eye tracking

 • Ontdek concrete verbeterpunten om aandacht en conversie te vergroten

 • Online videos, e-mails, banners, etc (online communicatie)

Ook aan de slag?
Klaar om aan de slag te gaan?
We helpen je graag
Naomi Barnas
Lead Reclame & Communicatie Researcher
+31 (0)30 22 71 937
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toepassingen

Grijpt je boodschap de aandacht? Raakt de boodschap emotioneel gezien de juiste snaar? Zet de boodschap aan tot actie? En is het geloofwaardig?

Elke e-mail, nieuwsbrief en andere vorm van online communicatie staat voor dezelfde uitdaging: aandacht grijpen en aanzetten tot actie. Neuromarketing geeft je hierin een flinke stap voorsprong.

Dit zijn namelijk typische vragen waar we door middel van neuromarketing communicatie onderzoek kraakheldere antwoorden op kunnen geven.

Pre-test Communicatie-uitingen

Test je e-mail of nieuwsbrief met neuromarketing en je ontdekt exact met welke tweaks je meer aandacht kunt grijpen en je online conversie kunt verhogen.

Aandacht schuilt immers in een klein hoekje. Omdat mensen het merendeel van hun keuzes onbewust maken, vangen traditionele onderzoeken slechts een deel van de effecten. Neuromarketing-onderzoek maakt het nu voor het eerst mogelijk om de werkelijke impact van je communicatie-uiting te meten. Zo kunnen we exact meten wat jouw online communicatie in het brein losmaakt qua aandacht, verwerking en emotie. We passen online communicatie-onderzoek toe op:

 • Online video's
 • Online Banners
 • Socials
 • E-mailmarketing
 • Nieuwsbrieven

Verhoog de Impact van je Communicatie-uiting

Bij neuromarketing communicatie onderzoek maken we over het algemeen gebruik van EEG en Eye Tracking. EEG meet op de milliseconde nauwkeurig de fluctuaties in het brein op aandacht, emotie en moeite. Op die manier kunnen we achterhalen welk deel van de boodschap werkt, en wat nog verbeterd kan worden. Ook kunnen we verschillende uitingen naast elkaar testen om te zien welke uiting de meeste impact heeft.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Hoe het werkt

Het brein verwerkt communicatie-uitingen vaak snel en op de automatische piloot. Zeker online, waar tal van uitingen de strijd aangaan om onze aandacht te veroveren. We zijn ons daarom vaak niet bewust van onze eigen reacties op een uiting, terwijl ze wel degelijk effect hebben op ons gedrag. Neuro communicatie onderzoek met EEG en Eye Tracking maakt het mogelijk objectief te meten wat voor reacties je uiting daadwerkelijk teweegbrengt.

Krijg Inzicht in Neuro KPI’s

Tijdens een communicatie onderzoek meten we de score van jouw uiting(en) op verschillende neuro KPI’s. De belangrijkste metrics zijn:

 • Verlangen: Zet de uiting aan tot kopen?
 • Aandacht: Grijpt de uiting voldoende aandacht om de boodschap en het merk te communiceren? Welke elementen vallen op – en welke worden geskipt?
 • Moeite: Is de reclame goed te verwerken in het brein van de klant?

Heldere resultaten

Door de performance van een communicatie-uiting te testen op de neuro KPI's kunnen we precies zien wat werkt en wat niet werkt. Op die manier krijg je praktische handvatten om de impact van jouw communicatie-uiting te verhogen. 

Extra onderzoeksmodules

Naast neuromethoden is het communicatie onderzoek uit te breiden met een surveyonderzoek waarbij we kijken naar traditionele impactmetrics:

 • Herinnering
 • Boodschapsbegrip
 • Waardering
 • Associaties
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Tijdlijn van een project

Unravel Research heeft de gegevensverzameling en -analyse uitgebreid geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde doorlooptijden van 5 dagen te bieden voor onderzoek naar reclames.

 • Dag 1-3: Veldwerk

  Het veldwerk vindt plaats gedurende drie dagen, waarbij we 20 respondenten testen. Communicatie-uitingen kunnen zowel stand-alone worden getest als meerdere versies naast elkaar.

 • Dag 4-5: Data-analyse & Rapportage

  De uitdaging is om van individuele breindata naar de geaggregeerde data op groepsniveau te komen. Hiertoe wordt de ruwe breindata eerst gedecontamineerd en vervolgens omgezet in individueel genormaliseerde metrics op aandacht, moeite en verlangen. Het resultaat van deze complexe analyse is verrassend eenvoudig: een heldere grafiek waarin je per element van de uiting de Neuro KPI's duidelijk ziet.
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

“Het onderzoek gaf ons juist andere – en daardoor hele waardevolle - inzichten, die we middels ‘traditioneel’ onderzoek niet hebben kunnen ontdekken. Hierdoor zijn we op een andere manier naar ons vraagstuk gaan kijken en konden we efficiënter gaan optimaliseren.”

Market & Consumer Research Manager - Albelli

Output voorbeeld

Hieronder vind je outputvoorbeelden van Merkimago Onderzoek op basis van de Implicit Association Test (IAT).

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Bekijk het webinar: Zo Grijp je Aandacht voor Online Advertenties 🧠

In 2021 verrichte Unravel samen met DPG Media een grootschalig onderzoek naar aandacht voor online ads. In dit webinar onthullen Tim en Tom de praktische inzichten. 

Feiten

> 600

Uitingen getest

5

Dagen doorlooptijd

Wetenschappelijk

gevalideerd
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with