Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

9 Boeken over neuromarketing die je echt gelezen moet hebben

Neuromarketing

9 Boeken over neuromarketing die je echt gelezen moet hebben

Neuromarketing. Een steeds vaker besproken onderwerp. En dat is ook niet zo gek als je het ons vraagt. Want met de opkomst van neuro, kunnen we steeds betere marketing creëren. En dat is precies waar bij Unravel Research ons hart sneller van gaat kloppen.

Maar ondanks dat neuromarketing een populair gespreksonderwerp is, weet lang nog niet iedereen wat het nu eigenlijk precies inhoudt, en wat we er allemaal mee kunnen.  

Daarom zetten wij voor jou 9 van onze favoriete boeken over neuromarketing op een rij om daar verandering in te brengen. Aan de ene kant zijn dit boeken over neuromarketing onderzoek. Denk daarbij aan het inzetten van methodes als EEG, FMRI of Eyetracking voor het ontcijferen van het onderbewuste van de consument. Anderzijds zijn dit boeken over de kracht van wetenschap en dan voornamelijk psychologie in marketing. Deze boeken leren je hoe je jouw marketingresultaten in een handomdraai het plafond laat ontstijgen.

* De linkjes in dit blog zijn affiliate linkjes naar Bol.com. Als je een boek koopt via dat linkje, dan steun je ons blog indirect. Dank daarvoor!

1. How Brands Grow | Byron Sharp*

how-brands-grow-neuro-boek.jpgWhat Marketers don’t know…

Dit boek geeft wetenschappelijk onderbouwd antwoord op een groot aantal belangrijke vragen waar marketeers dagelijks mee rondlopen. Vragen als: hoe groeien merken, hoe werkt adverteren nu echt en wat doen prijs promoties in het brein van je klant. Geschreven door Byron Sharp (Professor Marketing & Science aan de universiteit van Zuid Australië) en een echte aanrader.  

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

2. Influence | Robert Cialdini*

incluence-cialdini-gedragspsychologie-boek.jpgEen absolute must-read voor iedereen met interesse voor menselijk gedrag. Professor Cialdini spendeerde zijn gehele carrière aan het onderzoeken van de wetenschap achter “influence.”  Cialdini is expert op het gebied van overtuiging, naleving en onderhandeling, en schrijver van een fantastisch boek. In dit boek legt hij de 6 psychologische overtuigingsprincipes uit die hij ontmaskerde met zijn onderzoeken. Dit doet hij aan de hand van geweldige en vaak herkenbare voorbeelden die je niet snel zult vergeten.

Maar pas op! Want zodra je aan dit boek begint, leg je deze niet weg voor je het uit hebt.

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

3. Hooked | Nir Eyal*

hooked-nir-eyal-neuromarketing-book.jpgHooked duikt diep in de gedachten van de consument. Waarom trekken sommige producten wel de aandacht, terwijl anderen falen? Hoe zorgen marketeers ervoor dat producten onderdeel worden van ondoorbreekbare gewoontes? En bestaat er eigenlijk een patroon wat verklaart hoe we verslaafd raken aan onze favoriete douchegel of tandpasta? Lees Hooked en je weet de antwoorden op deze vragen.

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

4. Decoded | Phil Barden*

decoded-phil-barden-neuromarketing-boek.jpgWaarom kopen we wat we kopen? Aan de hand van leuke, levendige voorbeelden neemt dit boek je mee door de wetenschap achter consumentengedrag. Phil Barden weet de spijker recht op zijn kop te slaan. Na het lezen van dit boek begrijpt iedereen de waarde van wetenschap in marketing. Phil schijnt licht op de laatste inzichten op het gebied van gedragseconomie, psychologie en neuro-economie. One of our favorites!

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

5. Hidden Persuasion | Andrews, van Leeuwen & van Baaren*

hidden-persuasion-marketing-boek.jpg33 Psychologische beinvloedingstechnieken voor advertenties. Een echte guilty pleasure voor elke marketeer die geïnteresseerd is in neuro. Dit boek springt uit het lijstje vanwege het stilistische design. Met mooie, grote afbeeldingen worden de technieken uitgebreid verhelderd. Elke techniek krijgt aan het einde een score voor effectiviteit, de x-factor voor het WOW-effect en de hoeveelheid moeite die gedaan dient te worden voor implementatie.

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

6. Persuasive Advertising | J. Scott Armstrong*

persuasive-advertising-scott-armstrong-neuromarketing.jpgEen boek vol wetenschappelijk onderbouwde principes om jouw advertentie steengoed te maken. Dit boek is iets minder populair geschreven dan de meeste boeken uit dit lijstje, maar bevat wel ontzettend veel en goede informatie. De principes worden helder uitgelegd, en zijn binnen een handomdraai toe te passen op alle media die je kunt bedenken: geprinte advertenties, TV, video, internet en radio.

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

7. Introduction to Neuromarketing en Consumer Neuroscience | Dr. Thomas Z. Ramsoy*

introduction-to-consumer-neuroscience-bol.jpgDit boek speelt meer in op de daadwerkelijke onderzoek kant van neuromarketing. Huidige methodologie maakt steeds meer mogelijk op dit gebied, waardoor het doen van neuro-onderzoek steeds belangrijker wordt binnen marketing.

In deze titel, geschreven door een van de meest vooroplopende personen op het gebied van neuromarketing en consumenten neurowetenschap, wordt uitgelegd hoe het brein werkt. En hoe deze kennis vertaalt kan worden naar het begrijpen en beïnvloeden van consumentengedrag. Super interessant!

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

8. Thinking fast and slow | Daniel Kahneman*

thinking-fast-and-slow-consumer-behavior-book.jpgEen internationale bestseller. En niet voor niets. Geschreven door niemand minder dan Daniel Kahneman: beroemd psycholoog en Nobel Priis winnaar in de economie. Daniel neemt je mee in zijn reis door het brein van de mens en legt uit via welke twee systemen wij beslissingen maken.

Systeem 1 is snel, intuïtief en emotioneel, terwijl systeem 2 langzamer, meer rationalistisch en meer logisch te werk gaat. Hij verheldert wat dit inhoudt, en hoe je deze doorslaggevende kennis kunt inzetten om je marketing overtuigender dan ooit te maken.  

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

Gratis Webinar: "De Zin en Onzin van de NPS"

In dit webinar is het tijd om de balans op te maken. We duiken in de zin en onzin van de NPS. Wat zegt een NPS score nu eigenlijk? Wat voorspelt het wel en – belangrijker nog – wat voorspelt het juist niet? Zo krijg je praktisch inzicht over de inzet van de NPS in branding en marketing.

Schrijf je nu gratis in voor deze lunch-webinar op woensdag 17 juli van 12.00 tot 12.45

Yes, ik ben erbij (of wil de opname ontvangen) <

9. Neuromarketing for Dummies | Peter Steidl & Andrew P. Pohlmann*

neuromarketing-for-dummies-boek.jpgEen leuk handzaam boekje wat uitlegt hoe neuromarketing werkt, inzichten over het laatste neuromarketing-onderzoek levert en verheldert hoe je neuromarketingstrategieën kunt toepassen op elk niveau van marketing met elk budget. Hiernaast geeft het boek praktische technieken om marketeers te helpen bij creëren van een diepgaande connectie tussen klant en merk. En niet geheel onbelangrijk, wordt er in Neuromarketing voor dummies stilgestaan bij ethiek.

Bekijk of bestel hier het boek op Bol.com*

Online Neuromarketing trainingen

Leer van de oprichters van Unravel Research

✓ Online lessen. Leer waar en wanneer je maar wilt.
✓ Snel en to the point; lessen elk van TED-talk lengte (+/- 20 min)
✓ Praktische inzichten die je gelijk kunt gebruiken

De trainingen van het snelst groeiende neuromarketingbureau van Nederland vind je op onze eigen Unravel Academy!

Bekijk alle trainingen
Of lees: Hoe werkt neuromarketing EEG onderzoek?

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: