Neuromarketing

Emotion Recognition

Actionable Insights

Emotion Recognition in Neuromarketing Onderzoek

Het menselijke gezicht reflecteert onze emotionele belevingswereld. Feitelijk gezien zijn onze gezichten nooit uitdrukkingloos. Continu komen er verschillende emoties bovendrijven, vaak door hele subtiele samentrekkingen van spiertjes.

De tool die Unravel Research inzet voor Emotie-herkenning maakt gebruik van facial encoding technologie die affectieve reacties vastlegt van moment tot moment.

Hoe werkt deze gezichtlezende technologie?

Een haarscherpe HD 1080p camera legt elke subtiele en minder subtiele uitdrukking van het gezicht vast. Onze grensverleggende gezichtlezende software (AffectivaĀ®) hercodeert deze videodata in real-time emotiestatistieken.

Deze technologie focust op elk afzonderlijk gezichtsonderdeel en elke beweging van het gezicht betrokken bij emoties: lach, opgetrokken wenkbrauw, neerwaartse wenkbrauw, fronsen, stijging binnenkant wenkbrauw, open en sluiten van ogen, neusrimpel, stijging bovenste lip, zuigen aan de lip, tuiten van de lippen, samendrukken van de lippen, opening van de mond, optrekken van de kin, grijnzen

Deze bewegingen onthullen de zeven basis menselijke emoties: Blijdschap, Angst, Verrassing, Boosheid, Tevredenheid, Verdriet en Walging.
Onze klanten

We mean business with

Emotion Recognition onderzoek in neuromarketing

Veel marketinginspanningen zijn bedoeld om positieve emoties op te roepen en negatieve emoties te vermijden. Mensen hebben echter veel moeite met het detecteren van hun eigen meer subtiele emotionele reacties. Ook de intensiteit van een emotie laat zich lastig in woorden kwantificeren. Emotion Recognition onderzoek vangt de emotionele reacties die anders onopgemerkt blijven. Het is een inzichtvolle methode in de neuromarketing gereedschapskist.
Emotion Recognition kan worden ingezet als stand-alone tool, of in combinatie met andere technieken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van emotieherkenning met EEG (hersenactiviteit), om zowel de innerlijke als uiterlijke emotionele ervaring vast te leggen.

We beperken het gebruik van stand-alone Emotion Recognition meestal tot Advertising Research. Dit marketingkanaal is het meest in staat een sterke gezichtsuitdrukking op te roepen. Omdat bij verpakkingsonderzoek en Web Usability onderzoek subtiele invloeden een grotere rol spelen raden we hier een combinatie van Emotie Herkenning en EEG onderzoek aan.

Overzicht Technieken

Het geheel is meer dan de som der delen. We combineren grensverleggende technologieƫn om heldere antwoorden op lastige vragen te vinden. Duidelijk en toepasbaar.

EEG

Lees meer

Implicit Associations

Lees meer

Eye Tracking

Lees meer

Biometrics

Lees Meer

Emotion Recognition

Lees meer

Gedrags-
experimenten

Lees meer

Overzicht Oplossingen

Unravel Research past neuromarketing toe in drie fundamentele vertakkingen binnen marketing: reclame, productverpakkingen en online usability.

Onze ervaring in elk gebied vormen de basis om de juiste vragen te stellen. Alleen dan komen we tot direct toepasbare inzichten die leiden tot werkelijk betere marketingkeuzes.
img06

Reclame-
onderzoek

Is uw advertentie in staat het onbewuste brein te verleiden?

Hoe overtuigend is uw advertentie? Reclameonderzoek laat zien welke specifieke elementen uw advertentie maken ā€“ en kraken.

View more
img06

Verpakkings-
onderzoek

Springt uw product uit de schappen? Hoe sterk is de aantrekkingskracht van uw verpakking? Wekt het productontwerp verlangen op? Herkent men gelijk uw merk?
Verpakkingsonderzoek geeft antwoord op al deze vragen.

View more
img06

Usability
Research

Hoe kan uw website meer bezoekers omtoveren tot klanten?

Neuromarketing Usability onderzoek duikt in het brein van de klant om alle hobbels op het pad naar online conversie te ontdekken.

View more