Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Onderzoek voor Banken & Verzekeraars

  • Meet wat jouw klant echt bij jouw product of merk voelt

  • Krijg praktische handvatten om succes te vergroten

  • Gebaseerd op state-of-the-art neuromarketing technieken

Uitdagingen

De financiële sector is van nature een branche die wordt geassocieerd met risico’s. Zeker in een tijd waarin het vertrouwen in de economie laag is, is het cruciaal om als bank of verzekeraar een sterke vertrouwensband met de klant op te bouwen. De customer experience speelt een steeds belangrijke rol, omdat een naadloze customer experience het merkimago versterkt en het vertrouwen van de consument kan worden gewonnen. Waar vroeger een product werd gekocht, is nu de beleving vaak doorslaggevend.

Het financiële landschap is nog nooit aan zoveel veranderingen onderhevig geweest, en dit zal de komende jaren niet afnemen. De digitalisering gaat gepaard met minder persoonlijk contact; iets wat nou juist zo’n sterk instrument is om een vertrouwensband op te bouwen en de klantervaring te verbeteren. De klant wil geen nummer zijn, maar gezien en gehoord worden. En dat terwijl uit een grootschalig onderzoek van SNS bank onder jongvolwassenen blijkt dat 62% denkt dat banken geld belangrijker vinden dan mensen en 33% vindt dat ze vooral worden behandeld als nummer.

Neuromarketing voor Banken & Verzekeraars

Hoe kun je als bank of verzekeraar de klantervaring verbeteren en het imago versterken? De cruciale eerste stap daarin is het begrijpen van de klant en zijn behoeften en gedachten. Welke associaties heeft de klant met jouw merk? Hoe internaliseert de klant informatie? En in wat voor mindset maakt de klant keuzes?

Dit zijn typisch vragen die met neuromarketing onderzoek beantwoord kunnen worden. In tegenstelling tot traditionele onderzoeken neemt neuromarketing onderzoek een kijkje in het daadwerkelijke keuzecentrum van de klant: het brein. Dat is geen overbodige luxe, aangezien we het merendeel van onze keuzes onbewust maken en baseren op emoties en gevoelens.

Dat is dan ook precies de reden waarom steeds meer bancaire marketeers neuromarketing onderzoek inzetten om de klantbeleving te verbeteren en het merk te versterken.

Unravel Research helpt je bij het ontrafelen wat de daadwerkelijke behoeften, emoties en verlangens zijn van de klant. Op die manier kunnen we met neuromarketing consumentengedrag en dus marktsucces voorspellen.

 

Meest Voorkomende Neuromarketing Onderzoeken

Unravel Research volgt voor elk type onderzoek een wetenschappelijk onderbouwde, beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden aan te bieden.

Reclame Onderzoek

Om de zekerheid rondom jouw campagne te verhogen en er zeker van te zijn dat jouw campagne naadloos aansluit bij jouw waarden en doelen, kunnen wij een neuro reclameonderzoek uitvoeren.

Daarnaast kan een spokesperson of voice-over onderzoek bij uitstek in deze van nature met risico geassocieerde sector succes verhogend werken.  Sommige spokespersons en voice-overs worden nu eenmaal meer geassocieerd met vertrouwen dan anderen.

Merkonderzoek

Een financieel merk is net als alle andere merken een associatienetwerk in het brein van je klant.

Neuromarketing onderzoek maakt het mogelijk om dit associatienetwerk te meten, waardoor je kwantitatief inzicht krijgt in wat je klant onbewust denkt en voelt bij je merk. Track de gezondheid van je merk en leer welke assets je herkenbaarheid en groei drijven.

Usability Testing

De relevantie die banken hebben voor belanghebbenden is het product van drie factoren: Vertrouwen, kosten en gemak.

Gemak kan een toegevoegde waarde zijn van banken aan hun klanten. Een naadloze gebruikerservaring met het product en dienstenaanbod van banken is hierin key. Neuro Usability onderzoek met Eye Tracking en EEG biedt inzicht in de (onbewuste) hobbels naar conversie in de gehele customer journey.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Wij werken onder andere met:

"Het neuro-onderzoek was voor ons super waardevol. Met onze nieuwe campagne hebben we bewust gekozen voor neuro-onderzoek. Op die manier krijgen we geen sociaal gewenste antwoorden, maar echte insights."

Ingrid de Jong - Brand Manager Pearle

Impressie

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van onze neuro onderzoeken? Download dan één van onze voorbeeldrapporten.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Feiten

5-10

Dagen doorlooptijd

Wetenschappelijk

gevalideerd
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with