Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

#ThrowbackThursday

Neuromarketing

#ThrowbackThursday

Als neuromarketingbureau blikken we vooral vooruit. Elke dag kijken we immers in het brein om het effect van reclames, winkels en websites te voorspellen én verhogen.

Terugblikken? Dat doen we niet zo vaak. Maar omdat het vandaag donderdag is, maken we een uitzondering. Tijd voor #throwbackthursday.

Zo begon Unravel Research

We noteren 2012. Tim Zuidgeest en Tom van Bommel liepen elkaar tegen het lijf als masterstudenten Economic & Consumer Psychology in Leiden.

Ondernemend waren ze al. Tim verdiende zijn vakanties bij elkaar met het bouwen van websites. Terwijl Tom in de pen klom als commercieel copywriter.

De vele inzichten en beïnvloedingstechnieken over het menselijk gedrag laaiden het enthousiasme in Tim en Tom op. Tegelijkertijd waren ze verbaasd over hoe weinig van deze gouden kennis hun weg vond naar het bedrijfsleven. Dit bracht hen ertoe nog voor het afronden van de master gezamenlijk een bedrijf te starten. Onder de naam Studio ST&T vormden ze één van Nederlands eerste marketingadviesbureaus die inzichten uit de psychologie en neurowetenschappen naar het bedrijfsleven bracht.

De eerste maanden opereerden ze vanaf de leegstaande zevende verdieping van de Leidse Faculteit Sociale Wetenschappen. Niet lang daarna verplaatsten ze zich richting Utrecht.

Van advies naar onderzoek

Tijdens de eerste groeijaren nam ook de interesse van de marketingwereld in de neurowetenschappen toe. Niet elk marketingvraagstuk is immers te beantwoorden met bestaande kennis. Vaak is nieuw onderzoek nodig om te voorspellen of een specifieke reclame, winkel of website succesvol zal zijn.

Dit bracht Tim en Tom ertoe te investeren in de hoogwaardige apparatuur en neurobiologische onderzoekers die noodzakelijk zijn om gedegen neuromarketing-onderzoek te kunnen verrichten. ST&T Research was geboren.

Van Utrecht naar New York

Het aanbod van neuromarketing-onderzoek door ST&T Research bracht een flinke groeiversnelling met zich mee, die Tim en Tom zelfs naar de andere kant van de oceaan vervoerde. Want ook in New York – de bakermat van de reclamewereld – werd de roep naar betere onderzoeksmethoden voor marketingvraagstukken almaar luider.

De opening van een tweede kantoor in New York ging gepaard met een naamsverandering. ST&T Research werd Unravel. Wat ooit begon als studenten-startup op een leegstaande universiteitskamer, is binnen enkele jaren uitgegroeid tot internationaal opererend onderzoeksbureau.

En laten we nu weer vooruitkijken. Want daar zijn we het best in.

Nog even wachten tot donderdag

Als neuromarketingbureau blikken we vooral vooruit. Elke dag kijken we immers in het brein om het effect van reclames, winkels en websites te voorspellen én verhogen.

Alleen op donderdag nemen we een moment om een nostalgische blik te werpen in het verleden. Ze noemen het niet voor niets #throwbackthursday.

Kom aanstaande donderdag terug naar deze pagina en je komt het exacte verhaal te weten hoe Unravel ooit begonnen is.

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: