Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Onderzoek voor de Media en Entertainment Branche

  • Meet wat jouw klant echt bij jouw product, merk of platform voelt

  • Krijg praktische handvatten om marketinguitingen te verbeteren

  • Gebaseerd op state-of-the-art neuromarketing technieken

Uitdagingen

De Media en Entertainment sector is volop in ontwikkeling. Digitalisering, nieuwe technologische ontwikkelingen en nieuwe spelers in de markt maakt dat je als Entertainment of Mediabedrijf flexibel moet blijven om mee te bewegen met de veranderende behoeften van de consument. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen is het snel groeiende aanbod van platformen, zenders en titels. Hoe blijf je als merk relevant binnen jouw doelgroep? Hoe kun je nog beter inspelen op de behoeften van de consument?

Om ervoor te zorgen dat je als Entertainment- of Media-merk relevant blijft voor de moderne consument, is het essentieel om behoeften, verlangens en emoties van de consument te begrijpen. Hoe zorg je ervoor dat je die consument blijft bereiken? Hoe onderscheid je je als merk binnen deze sterk gefragmenteerde markt?

Om daar antwoord op te kunnen geven, is het belangrijk om te begrijpen hoe de consument keuzes maakt. En wat blijkt; het merendeel van onze keuzes maken we onbewust en op basis van gevoel en emotie. Zeker binnen de media en entertainmentbranche baseren we onze keuzes vaak op emoties, simpelweg omdat veel media en entertainment uitingen nou juist inspelen op die emotie.

Neuromarketing onderzoek in de Media en Entertainment branche

Neuromarketing onderzoek is de eerste vorm van marktonderzoek waarbij we direct een kijkje nemen in het onbewuste deel van het keuzecentrum van de mens: het brein. Door middel van neuromarketing methoden zoals EEG en Eye Tracking kunnen we emoties en motivaties van de consument meetbaar maken.

Ten opzichte van neuromarketing onderzoek hebben traditionele vormen van marktonderzoek het nadeel dat deze vormen van onderzoek de consument in een rationele mindset duwen bijvoorbeeld door het klassiek uitvragen van meningen en ervaringen. Op die manier overschatten traditionele onderzoeksmethoden de invloed van reden terwijl ze de rol van emotie juist onderschatten. Neuromarketing verschaft daarom vaak een realistischer beeld van wat de consument daadwerkelijk van jouw merk, platform, of dienst vindt.

Unravel Research helpt je bij het ontrafelen wat de daadwerkelijke behoeften, emoties en verlangens zijn van de klant.

 

Meest Voorkomende Neuromarketing Onderzoeken

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende neuromarketing onderzoeken in de media & entertainment branche. Unravel Research volgt voor elk type onderzoek een wetenschappelijk onderbouwde, beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden aan te bieden.

Entertainment onderzoek

De release van een trailer, film, TV-pilot of muziekalbum is een spannend moment. De productie ervan neemt veel tijd in beslag en de kosten die het met zich meebrengt wil je natuurlijk dubbel en dwars terugverdienen.

Neuromarketing-onderzoek maakt het nu voor het eerst mogelijk om de werkelijke succespotentie van je productie te meten en op die manier impact te voorspellen en vergroten.

Reclameonderzoek

Televisie is nog steeds één van de belangrijkste platformen om consumenten te bereiken en sales te verhogen.

Door de performance op essentiële Neuro KPI’s aandacht, geheugen, emotie en koop activatie te meten kunnen we de impact van jouw campagne voorspellen en vergroten.

Usability Testing

De gebruikservaring van een online platform of app heeft veel invloed op de keuze tussen het koppen van een product of het geruisloos verlaten van uw platform. Mensen zijn zichzelf echter nauwelijks bewust van de daadwerkelijke omvang van deze invloed.

Neuro Usability onderzoek met Eye Tracking en EEG biedt inzicht in de (onbewuste) hobbels naar conversie in de gehele customer journey.

Merkonderzoek

Is jouw merk, dienst of platform aantrekkelijk voor de consument? Een merk of platform is is associatienetwerk in het brein van je klant.

Neuromarketing onderzoek maakt het mogelijk om dit associatienetwerk te meten, waardoor je kwantitatief inzicht krijgt in wat je klant onbewust denkt en voelt bij je merk. Track de gezondheid van je merk en leer welke assets je herkenbaarheid en groei drijven.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Wij werken onder andere met:

"Door middel van de Eye-tracking en EEG scanner krijgen wij een uniek kijkje in het gedrag van onze bezoeker. Het onderzoek van Unravel heeft verschillende optimalisaties opgeleverd waarmee we het voor onze bezoeker nog gemakkelijker maken om online tickets te kopen."

Stef de Reeder - Online Performance Marketeer Pathé

Impressie

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van onze neuro onderzoeken? Download dan één van onze voorbeeldrapporten.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Blogs over imago-onderzoek:

Feiten

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with