Neuromarketing

Eye Tracking

Actionable Insights

Eye Tracking in Neuromarketing Onderzoek

Eye Tracking is het fundamentele gereedschap voor praktisch elk onderzoek binnen neuromarketing. Het ontcijfert waar mensen naar kijken, voor hoe lang en in welke volgorde. Dankzij Eye Tracking technologie hoeft u niet meer in het duister te tasten bij de vraag hoe mensen met uw marketinginspanningen interacteren.
Eye Tracking wordt gebruikt om de aantrekkingskracht van advertenties, productverpakkingen en (web)winkels te bepalen. Gecombineerd met neuroimaging technieken, zoals EEG, geeft Eye Tracking aan welke individuele elementen binnen een boodschap verantwoordelijk zijn voor de emotionele reacties gevonden in de EEG.

Start Met Eye Tracking

Ontdek hoe uw klanten kijken naar uw website, product, verpakking, reclame of winkel. Eye Tracking brengt waardevolle inzichten en concrete verbeterpunten aan het licht.

Neem contact op!
Hoe ziet het tijdspad eruit voor Eye Tracking onderzoek?

Hoe werkt Eye Tracking?

Eye Tracking technologie gebruikt sensoren die de positie van de ogen lokaliseren. Het berekent met een accuraatheid van millimeters waar mensen naar kijken. De technologie Unravel Research maakt gebruik van infrarode verlichting. Geavanceerde rekenkundige modellen corrigeren continu voor eventuele veranderingen in houding en pupilgrootte om het visuele centrum van aandacht te bepalen.

Unravel Research gebruikt innovatieve infraroodbalken die elke oogbeweging volgen. Dit stelt ons in staat de meest pure reactie van de consument vast te leggen. Oncomfortabele zware Eye Tracking headsets behoren tot het verleden.

Onze Eye Tracking output bestaat uit videoā€™s waarop precies te zien is waar elke afzonderlijke participant naar keek en in welke volgorde. Aangevuld door specifieke heatmaps.

Voor een diepere kwantitatieve analyse definiƫren we gebieden van interesse die relevant kunnen zijn voor uw marketingdoelen. Vervolgens berekenen we afzonderlijke kijkstatistieken voor elk van deze gebieden. Deze statistieken bestaan uit:
 • Time to first fixation (TTFF):
  Geeft aan in hoeverre iets automatisch aandacht grijpt; zonder moeite.
 • First fixation duration (FFD):
  Geeft een indicatie van stopping power, de interesse voor het boodschapselement.
 • Total fixation duration (TFD):
  Geeft een indicatie van aandacht gebaseerd op motivatie en moeite.
 • Eyeball Count (EC):
  Het aantal participanten dat een gebied heeft waargenomen. Geeft een indicatie van universele versus persoonlijke aantrekkingskracht.
 • Fixation Count (FC):
  Het aantal keer dat een participant terugkeek naar een gebied van interesse. Aantrekkelijke content wordt vaker meermaals bekeken.
Onze Klanten

We mean business with

Ontdek waar uw klanten kijken:

Eye Tracking in neuromarketing onderzoek

In marketingonderzoek willen we vaak weten welke elementen van een advertentie, verpakking of website de aandacht grijpen en vasthouden. Eye Tracking biedt een zeer nauwkeurige en efficiƫnte manier om dat te doen.
In neuromarketing onderzoek kan Eye Tracking zowel los worden ingezet als in samenspel met EEG en/of Emotion Recognition. Door deze technieken te combineren zijn we niet alleen in staat te meten waar mensen kijken, maar ook welke specifieke menselijke drijfveren en gevoelens worden opgeroepen door elk element in een boodschap.

Overzicht Technieken

Het geheel is meer dan de som der delen. We combineren grensverleggende technologieƫn om heldere antwoorden op lastige vragen te vinden. Duidelijk en toepasbaar.

EEG

Lees meer

Implicit Associations

Lees meer

Eye Tracking

Lees meer

Biometrics

Lees Meer

Emotion Recognition

Lees meer

Gedrags-
experimenten

Lees meer

Overzicht Oplossingen

Unravel Research past neuromarketing toe in vier fundamentele vertakkingen binnen marketing: communicatie, retail & shopper, usability en branding.

Onze ervaring in elk gebied vormen de basis om de juiste vragen te stellen. Alleen dan komen we tot direct toepasbare inzichten die leiden tot werkelijk betere marketingkeuzes.

Communicatie

Voorspel Ć©n verhoog de impact van je reclames en productproposities.

Retail & Shopper

Begrijp wat de klant wil en kom tot de perfecte prijs, verpakking en inrichting.

Neuro Usability

Wat maakt of kraakt de gebruikservaring van je klant?

Brand

Hoe sterk is jouw merk? Het brein maakt merkgroei meetbaar en stuurbaar.

Academy

Leer Neuromarketing van de oprichters van Unravel. Op onze Academy vind je online cursussen van retail tot branding.