Spring op de kennistrein – hij vertrekt zo

Onze fans ontvangen onze nieuwste blogs het eerst.

Retail, Research

Het water loopt me al in de mond nu ik erover nadenk. De chocoladerozijnen van de Albert Heijn. Vast niet het meest suikervriendelijke wat ik kan eten, maar o zo lekker 🤤.

Nu viel me laatst iets op aan hun verpakking. Naast dat hij nu handig hersluitbaar is, staat er ook een interessante tekst op: “nu 15% minder plastic”.

Lekker bezig, zou je zeggen. Maar de psycholoog in mij wist dat dit helemaal niet zo slim is van de marketeers van de appie.

Lees verder

eye tracking, Research

De prijs van een product is ontzettend belangrijk: het bepaalt onder andere of een product gekocht wordt. Deze factor wordt alleen door veel consumenten hartelijk genegeerd. Retailprofessionals staren zich blind op de juiste prijs, terwijl de meeste consumenten niet eens een blik op het prijskaartje werpen blijkt uit Eye Tracking onderzoek.

Lees verder

eye tracking, Retail, Research

Wanneer we voor een goed gevuld schap staan, hebben we tal van keuzes. Meer keuzes dan onze prehistorische voorouders gedurende hun hele leven voor hun kiezen kregen. Wat maakt dat we voor dat éne product kiezen? In dit blog leer je wat de optimale schapinrichting is.

Lees verder

Neuromarketing, Retail, Biometrics

Het creëren van een goede sfeer in een winkel is ontzettend belangrijk. Het zorgt voor een prettige winkelervaring, en uiteindelijk voor meer sales. We schreven in ons vorige blog over de beste winkelinrichting dat een winkel waarin klanten plezierig rondlopen beter verkoopt. Maar hoe zorg je voor de juiste sfeer in een winkel? En hoe beïnvloedt sfeer ons winkelgedrag?

Lees verder

EEG, eye tracking, Retail

Een winkel waarin klanten plezierig rondlopen en kunnen vinden wat ze zoeken verkoopt beter. Breinvriendelijk winkeldesign is dan ook de grootste uitdaging voor de retailer in de 21e eeuw. Maar hoe creëer je een breinvriendelijk winkeldesign? Je leest het in dit blog. 

Lees verder