Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Onderzoek voor Webshops, Ecommerce & Online Diensten

  • Meet wat jouw klant echt bij jouw product of merk voelt

  • Krijg praktische inzichten in jouw doelgroep

  • Gebaseerd op state-of-the-art neuromarketing technieken

Uitdagingen

De online diensten en e-commerce industrie is altijd in beweging, en dat zal ook zo blijven. De digitale transformatie, de opkomst van digital marketplaces en de veranderende klantbehoeften maken dat je als e-commerce bedrijf continue in beweging moet blijven om relevant te blijven. Om succesvol te worden en blijven in één van de meest concurrerende sectoren is het meer dan ooit zaak om de shopper te begrijpen. Op die manier kun je namelijk de conversie, orderwaarde en repeat purchase verhogen.

Om ervoor te zorgen dat je als e-commerce bedrijf relevant blijft voor de moderne consument, is het essentieel om behoeften, verlangens en emoties van de consument te begrijpen. E-commerce bedrijven hebben te maken met hevige concurrentie, mede door de opkomst van digital marketplaces. Daarnaast hebben shoppers toenemende verwachtingen van klantgedreven personalisatie (zowel in B2C en B2B) en zorgt de digitale transformatie voor veranderende behoeften omtrent technologie. Hoe ga je om met deze veranderende verwachtingen en behoeften? Hoe word en blijf je in deze concurrerende markt succesvol?

Een succesvol e-commerce bedrijf weet nieuwe shoppers aan te trekken, conversies te maximaliseren en shoppers uiteindelijk aan zich te binden. Oftewel: shoppers de hele funnel van “see” tot “care” te laten afleggen. Om dat te bewerkstelligen is het niet alleen nodig om top of mind en aantrekkelijk te zijn in de ogen van de shoppers, maar ook om vervolgens jouw platform aan te sluiten aan de behoeften en verwachtingen van de shopper. Op die manier kun je namelijk groei realiseren.

Online Neuromarketing onderzoek

Marktonderzoek is de eerste stap om groei te bewerkstelligen, omdat het je helpt de shopper beter te begrijpen. Uit onderzoek blijkt dat we het merendeel van onze keuzes onbewust en op de automatische piloot maken. Waarom we dan toch denken dat we rationele keuzes maken? Omdat ons brein meester is in het achteraf rationaliseren van de keuze. Neuromarketing onderzoek laat zien dat we tot wel 7 tot 10 seconden voordat iemand zich bewust wordt van een keuze, we die keuze al kunnen voorspellen aan de hand van brein data. Het is dus belangrijk om juist dat onbewuste te meten en te beïnvloeden om succesvol te worden. Neuromarketing onderzoek is de eerste vorm van marktonderzoek waarbij we direct een kijkje nemen in dat onbewuste deel van het keuzecentrum van de mens: het brein.

Het nadeel van traditionele vormen van marktonderzoek ligt hem in het feit dat deze de consument vaak in een rationele mindset duwen. Op die manier overschatten traditionele onderzoeksmethoden de invloed van reden terwijl ze de rol van emotie juist onderschatten.

Unravel Research helpt je bij het ontrafelen wat de daadwerkelijke behoeften, emoties en verlangens zijn van de klant.

Meest Voorkomende Online Neuromarketing Onderzoeken

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende neuromarketing onderzoeken voor het openbaar vervoer en de luchtvaart. Unravel Research volgt voor elk type onderzoek een wetenschappelijk onderbouwde, beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden aan te bieden.

Reclameonderzoek

Televisie blijft één van de meest effectieve kanalen om een brede doelgroep te bereiken. Maar ook één van de duurste vormen van adverteren. Dan wil je natuurlijk elke geïnvesteerde euro terugverdienen.

Raakt jouw campagne emotioneel gezien de juiste snaar? Onze neuro communicatie onderzoeken voorspellen sales impact en bieden implicaties voor verbeteringen.

Usability Testing

De gebruikservaring van een online platform of webshop heeft veel invloed op de keuze tussen kopen van een product of het geruisloos verlaten van uw platform. Mensen zijn zichzelf echter nauwelijks bewust van de daadwerkelijke omvang van deze invloed.

Neuro Usability onderzoek met Eye Tracking en EEG biedt inzicht in de (onbewuste) hobbels naar conversie in de gehele customer journey.

Merkonderzoek

Is jouw merk, dienst of platform aantrekkelijk voor de consument?

Een merk of platform is een associatienetwerk in het brein van je klant. Neuromarketing onderzoek maakt het mogelijk om dit associatienetwerk te meten, waardoor je kwantitatief inzicht krijgt in wat je klant onbewust denkt en voelt bij je merk. Track de gezondheid van je merk en leer welke assets je herkenbaarheid en groei drijven.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Wij werken onder andere met:

"Door middel van de Eye-tracking en EEG scanner krijgen wij een uniek kijkje in het gedrag van onze bezoeker. Het onderzoek van Unravel heeft verschillende optimalisaties opgeleverd waarmee we het voor onze bezoeker nog gemakkelijker maken om online tickets te kopen.."

Stef de Reeder - Online Performance Marketeer Pathé

Impressie

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van onze neuro onderzoeken? Download dan één van onze voorbeeldrapporten.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Feiten

5-10

Dagen doorlooptijd

Wetenschappelijk

gevalideerd
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with