Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Onderzoek voor de FMCG Branche

  • Meet wat jouw klant echt bij jouw product of merk voelt

  • Expert op het gebied van FMCG onderzoek

  • Gebaseerd op state-of-the-art neuromarketing technieken

Uitdagingen

Om als Fast Moving Consumer Goods (FMCG) merk te slagen is het noodzakelijk om inzicht te hebben in je doelgroep. Hoe maken shoppers binnen jouw doelgroep keuzes? Wat is de prijsgevoeligheid van jouw doelgroep? Hoe zorg je ervoor dat jouw product opvalt en aantrekt? En hoe kun je er met jouw positionering voor zorgen dat je wint van het huismerk?

Slagen als consumentenproduct wordt er niet makkelijker op. Door de toenemende concurrentie wordt het verkrijgen van een succesvolle plek binnen het schap steeds moeilijker, de veranderende behoeften van de consument vragen om flexibiliteit, en de fragmentatie van media maken het steeds moeilijker die ene shopper te bereiken.

Een goed merkimago, een flinke set brand assets, een opvallende verpakking en een goede prijs zijn de belangrijkste factoren in het succes van een consumentenproduct. En aangezien vier van de vijf producten het einde van het eerste jaar niet haalt, is het belangrijk om deze zaken op orde te hebben.

De keuze van de shopper

Hetgeen dat al deze factoren met elkaar verbindt is de shopper. De shopper moet namelijk jouw product kopen, wil het succesvol worden. De eerste stap naar marktsucces is daarom inzicht krijgen in de shopper.

Hoewel vroeger gedacht werd dat shoppers hun keuzes baseren op een rationele afweging van de opties en de karakteristieken van een product, blijken ze zich nauwelijks bewust van hun eigen keuzeproces. Sterker nog, maar liefst 95% van het gedrag verloopt volkomen onbewust. Dat maakt traditioneel marktonderzoek in veel situaties problematisch, doordat het alleen de bewuste gedachten vangt.

Neuromarketing Onderzoek voor Consumentenproducten 

Marktonderzoek op basis van neuromarketingmethoden geeft je inzichten in jouw doelgroep, door rechtstreeks een kijkje in het keuzecentrum van de consument; het brein. Op die manier kunnen we met neuromarketing consumentengedrag en dus marktsucces voorspellen.

Unravel is expert op het gebied van Retail & FMCG onderzoek. Door middel van neuro marktonderzoeken helpt Unravel merken met het beter begrijpen van de consument en het vergroten van succes.

Meest Voorkomende Neuromarketing Onderzoeken

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende neuromarketing onderzoeken voor consumentenproducten. Unravel Research volgt voor elk type onderzoek een wetenschappelijk onderbouwde, beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden aan te bieden.

Reclameonderzoek

Televisie is nog steeds één van de belangrijkste platformen om consumenten te bereiken en sales te verhogen.

Door de performance op essentiële Neuro KPI’s aandacht, geheugen, emotie en koop activatie te meten kunnen we de impact van jouw campagne voorspellen en vergroten.

Verpakkingsonderzoek

Eén van de belangrijkste factoren van het succes van een product is de verpakking. De verpakking moet de aandacht weten te grijpen tussen de honderden opties, en moet daarnaast aanzetten tot kopen.

Ons neuro verpakkingsonderzoek laat door middel van Eye Tracking en EEG zien in welke mate jouw verpakking opvalt, vindbaar is en koopmotivatie verhoogt.

Prijsonderzoek

Klassiek uitvragen wat men bereid is voor een product te betalen, leidt tot rationele overweging van de prijs. Omdat we koopbeslissingen vaak (deels) onbewust maken, ligt deze prijs vaak lager dan wat men werkelijk bereid is te betalen.

Neuro prijsonderzoek meet zowel de bewuste als onbewuste prijsacceptatie van de shopper.

Neuro Schaptest

Bij het inrichten van een schap wil je dat elk productsegment op de juiste plek staat. Maar hoe bepaal je dat? 

Unravel's Neuro Schaptest met Eye Tracking en EEG helpt je verschillende schapvarianten te toetsen op de succesmetrics die er echt toe doen: zoekgemak en koopactivatie.

Winkelonderzoek

Zeventig procent van de keuzes in de Retail en FMCG branche worden in-store gemaakt.

Onze retail onderzoeken meten de navigatie, aandacht en emotie gedurende de hele shoppingtrip en geven concrete aanknopingspunten om de winkelervaring te verbeteren en omzet te verhogen.

Neuro CDT Onderzoek

Eén van de belangrijkste vragen in retailonderzoek is hoe de shopper voor het schap tot keuzes komt.

Welke producteigenschappen wegen het zwaarst in het keuzeproces? En wat betekent dit voor de meest effectieve indeling van het schap? Neuro schaponderzoek biedt de antwoorden.

Branding Onderzoek

Het brein onthult alles over de kracht van jouw merk. Merken zijn namelijk niets anders dan een associatienetwerk in het brein van de klant.

Neuromarketing maakt het nu mogelijk om te meten wat je klant onbewust denkt en voelt bij je merk. Op die manier kunnen we de gezondheid van je merk eenmalig of periodiek trakcen en ontrafelen welke assets je herkenbaarheid en groei drijven.

Usability Onderzoek

De gebruikservaring van een online webshop heeft veel invloed op de keuze tussen het koppen van een product of het geruisloos verlaten van uw platform. Mensen zijn zichzelf echter nauwelijks bewust van de daadwerkelijke omvang van deze invloed.

Neuro Usability onderzoek met Eye Tracking en EEG biedt inzicht in de (onbewuste) hobbels naar conversie in de gehele customer journey.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Wij werken onder andere met:

"Het neuro-onderzoek was voor ons super waardevol. Met onze nieuwe campagne hebben we bewust gekozen voor neuro-onderzoek. Op die manier krijgen we geen sociaal gewenste antwoorden, maar echte insights."

Ingrid de Jong - Brand Manager Pearle

Impressie

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van onze neuro onderzoeken? Download dan één van onze voorbeeldrapporten.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Feiten

5-10

Dagen doorlooptijd

Wetenschappelijk

gevalideerd
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Onze klanten

We mean business with