Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuro Usability Testing

 • Ontdek onbewuste hobbels op het pad naar conversie

 • Combineer Eye Tracking met EEG voor een totaalbeeld van de UX

 • Doorlooptijd van 10 dagen

Ook aan de slag?
Klaar om aan de slag te gaan?
We helpen je graag
Renee Göbbels
Lead Neuro Usability Researcher
+31 (0)30 22 71 937
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toepassingen

De gebruikservaring van een site of app heeft veel invloed op de keuze tussen het afrekenen van het winkelmandje, en het geruisloos verlaten van uw site. De gebruiker is zich echter beperkt bewust van de daadwerkelijke omvang van deze invloed.

Mensen kunnen simpelweg niet in hun eigen onbewuste brein kijken om te zien wat er echt achter hun keuzes schuilgaat. Het traditioneel uitvragen van ervaringen zal dus slechts een beperkt beeld geven van de daadwerkelijke gebruikservaring.

Neuro usability onderzoek levert daarentegen wel een totaalbeeld van de gebruikservaring op. Dit door te meten op de plek waar de ervaring daadwerkelijk plaatsvindt: in het brein van de klant.

Neuromarketing onderzoek met Eye Tracking en EEG stelt ons in staat op de milliseconde te registreren wat er in het brein van de bezoekers gebeurt terwijl zij interacteren met je site. Deze breindata blijkt – meer dan welke andere methode dan ook – sterk voorspellend voor de werkelijke voorkeuren en keuzes van jouw gebruiker. Met als resultaat bruikbare inzichten die het conversieratio van je site een enorme boost kunnen geven.

Strijk de hobbels op het pad naar conversie glad

Verwarring en frustratie schuilt in een klein hoekje. Ons Neuromarketing Usability onderzoek maakt alle hobbels op het pad naar conversie zichtbaar. Breindata verschaft een duidelijk beeld van welke inhoud verwarring en frustratie oproept – en welke inhoud een glimlach op het gezicht van uw bezoekers tovert. Eye tracking onthult welke informatie men ziet, zoekt of juist over het hoofd ziet.

Geef conversie een boost

Onze bevindingen monden uit in een conversieoptimalisatie-rapport. Het schetst praktisch en helder welke veranderingen de online usability – en daarmee de conversie - van je website of app zullen boosten.

We zorgen ervoor dat de bezoeker zich vloeiender door de content kunnen bewegen, en verhogen zo de algehele overtuigingskracht en shopability van je site.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

“Het onderzoek gaf ons juist andere – en daardoor hele waardevolle - inzichten, die we middels ‘traditioneel’ onderzoek niet hebben kunnen ontdekken. Hierdoor zijn we op een andere manier naar ons vraagstuk gaan kijken en konden we efficiënter gaan optimaliseren.”

Market & Consumer Research Manager - Albelli

Hoe het werkt

Neuromarketing onthult de (onbewuste) ervaringen van jouw websitegebruikers. Daarmee biedt het antwoord op vragen als: 

 • Hoe presteren de verschillende webpagina’s op verwarring, workload en verlangen?
 • Welke elementen op de website worden bekeken en welke niet?
 • Wat zijn de sterke kanten van de website en welke optimalisatiekansen brengt de data aan het licht?

Meet de bewuste én onbewuste UX

Een typisch neuro usability onderzoek brengt het beste van twee werelden bijeen: een neuro component en een survey component.

Neuro. Allereerst laten we de gebruiker ongestoord aan de slag in de flow. Dit garandeert een zo realistisch mogelijke interactie. Eye Tracking en EEG detecteren de onbewuste hobbels naar conversie en belicht ook juist de sterke elementen van een website. Deze methoden brengen veel subtiele usability-problemen aan het licht.

Interview. Na afloop van de interactie bespreken we deze in een interview. Dit interview dient om verdieping te krijgen in de gevonden inzichten uit de neurodata. Zo kunnen we doelgericht de waarom-vraag beantwoorden. Op die manier schetsen we een totaalbeeld van de gebruikservaring van bezoekers.

Combineer Eye Tracking met EEG

Door middel van Eye Tracking krijgen we inzicht en wat wordt gezien en wat niet. Op die manier kunnen ontdekken we of elementen op de juiste plek staan en of ze voldoende aandacht trekken. Door Eye Tracking te combineren met EEG kunnen we daarnaast ook inzicht krijgen in wat een bezoeker voelt op het moment dat hij of zij naar bepaalde elementen kijkt. De belangrijkste Neuro KPI’s voor neuro usability testing zijn:

 • Workload: Is de website goed te verwerken?
 • Frustratie: Verloopt de customer journey soepel of treedt frustratie op?
 • Aandacht & relevantie: Wordt de content als relevant ervaren?
 • Verlangen: Zet de website aan tot kopen?
Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Tijdlijn van een project

Bij Neuro Usability Onderzoek volgt Unravel Research een beproefde aanpak zodat je kunt rekenen op betrouwbare resultaten en een snelle tijdslijn. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde projectlooptijden van 7 werkdagen aan te bieden.

 • Dag 1-2: Kick-off & Voorbereiding

  In de eerste week worden in overleg met de opdrachtgever bepaald welke flows worden getoetst en of er eventueel een zoekopdracht gemaakt dient te worden. Vervolgens wordt een testpanel geworven en de respondentinstructie voorbereid.

 • Dag 3-4 Veldwerk

  Het veldwerk vindt plaats gedurende drie dagen, waarbij we tussen de 6-10 respondenten testen per flow/device. De respondenten gaan in een natuurlijke setting interacteren met de website. Tevens is het mogelijk de respondenten een bepaalde opdracht op uw site te laten uitvoeren, afhankelijk van de onderzoeksvraag.

 • Dag 5-10: Data analyse & Rapportage

  Doordat elke gebruikservaring op zichzelf staat en op individueel niveau moet worden geanalyseerd, is de data-analyse een arbeidsintensieve aangelegenheid. We verwerken de data tot praktische inzichten over gedrag en beleving van de bezoeker, evenals kwantatieve performance metrics per moment in de customer journey.

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Output voorbeeld

Hieronder vind je voorbeeldoutput van een neuro usability onderzoek. 

Benieuwd hoe een geheel rapport eruit ziet voor een neuro usability onderzoek?

Omdat de rapporten voor onze klanten natuurlijk vertrouwelijk zijn, hebben we speciaal een voorbeeldrapport gemaakt.

Je download 'm hieronder:

Tim Zuidgeest

Of bespreek de mogelijkheden met Tim, onze Lead Consultant
Bekijk beschikbaarheid, en plan een online afspraak in

Feiten

> 150

Flows getest

10

Dagen doorlooptijd

10

Jaar ervaring
Our clients

We mean business with