Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

De Tien Populairste Neuromarketing Webinars van 2022

Neuromarketing

De Tien Populairste Neuromarketing Webinars van 2022

Het nieuwe jaar is van start. Tijd om nog héél even terug te blikken op het afgelopen jaar. Want je weet wellicht inmiddels; afgelopen jaar bestond Unravel 10 jaar! Dat vierden we onder andere met een trip naar New York en een event in de Heineken Experience, maar ook met onze wekelijkse lunch-webinars. 

In dit blog zetten we de populairste webinars van het afgelopen jaar voor je op een rijtje. Met natuurlijk een linkje naar de opnames (en sheets 😇) ervan. Heb jij ze al allemaal gezien?  

 Van Onderbuik naar Onderbouwd

“Van Onderbuik naar Onderbouwd” zijn de woorden die je al een aantal jaren aan de muur van ons kantoorpand kunt vinden. Dat is niet voor niks: het is onze missie om marketing meer te laten berusten op feiten dan op intuïtie. 

Buiten het feit dat we dit voor klanten bewerkstelligen door middel van neuromarketing onderzoek, vinden we het ook gewoon ontzettend leuk om deze inzichten te delen met andere marketeers en geïnteresseerden met als doel ook hen te inspireren meer wetenschap aan te brengen in het marketing veld. 

2022 was het jaar van de kennisdeling, kunnen we wel stellen. Met elke week een nieuw webinar, elke keer weer een nieuw marketing-gerelateerd onderwerp wordt aangestipt. Ook kwamen er verschillende gedragsbeïnvloeding-onderwerpen aan bod, want onze webinars zijn een samenwerking met Unravel Behavior; de gedragsbeïnvloedingstak van ons bedrijf. 

top 10 neuromarketing webinars

Gratis Webinar: "De Neuromarketing van E-mailmarketing"

Onze inbox puilt er van uit: e-mail marketing. E-mail marketing zit vol potentie, maar de aandacht is moeilijk gewonnen en gemakkelijk verloren. Hoe win je die strijd om aandacht in de mailbox? 

In dit webinar leer je: 

👉 Copywriting
👉 Design
👉 Strategie

Schrijf je nu gratis in voor deze lunch-webinar op woensdag 3 april van 12.00 tot 12.45

Yes, ik ben erbij (of wil de opname ontvangen) <

De Top 10 Webinars van 2022

Laten we snel in de top 10 populairste webinars van 2022 duiken. Daar komt ‘ie:

#1. De Psychologie van Productfotografie

Wat is de psychologie achter een zo aantrekkelijk mogelijke productfoto? Er blijken verrassend veel psychologische en neurowetenschappelijke inzichten te zijn opgedaan naar de factoren die een foto aantrekkelijk maken. In dit webinar deelden we verrassende en praktische inzichten op het gebied van productfotografie.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#2. De Psychologie van Conversie Optimalisatie voor B2B

We hadden natuurlijk al een aantal webinars gemaakt over conversie optimalisatie. Maar eentje puur gericht op B2B was nieuw. En dat werd één van de meest drukbezochte webinars. Is ons brein anders in een B2B context dan een B2C context? Dat was de grote vraag die we in dit webinar beantwoordden. We deelden welke inzichten werken in een B2B context en welke juist niet. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#3. De Psychologie van Effectieve Gedragsbeïnvloeding

In de top 3 natuurlijk ook een behavior-gerelateerd onderwerp. Namelijk de Psychologie van Effectieve Gedragsbeïnvloeding. Het sturen van menselijk gedrag in de gewenste richting blijkt namelijk vaak een uitdagende klus te zijn. Daarom deelden Diede en Tom in dit webinar de gedragsfactoren die bepalend zijn voor de effectiviteit van gedragsinterventies en hoe je daadwerkelijk effectieve gedragsinterventies ontwikkelt. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#4. Nudging voor een Gezonder Leven

Dat we gezonder moeten gaan leven, daar lijkt iedereen het over eens. Maar toch blijkt dat vaak moeilijker dan gedacht. Er bestaat dan eigenlijk ook geen groter toepassingsgebied van psychologische gedragsbeïnvloeding dan gezondheidsbevordering. In deze webinar deden Diede en Tom allerlei quick-wins op het gebied van gezondheidsgedrag uit de doeken.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#5. De Kerstspecial 2022

Ook dit jaar reikten we weer awards uit, voor de beste kerstcommercial van 2022 volgens het brein. In totaal testten we 18 commercials door middel van neuromarketing reclameonderzoek met EEG en Eye Tracking. Tijdens de Kerstspecial van onze wekelijkse webinar reikten we niet alleen de prijzen uit aan de top 3, maar deelden we ook de grootste en meest verrassende learnings van de kerstcommercials van dit jaar. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#6. Hoe Nudging Mensen (en Jezelf) Gelukkiger Maakt

Je leest steeds vaker dat we met z’n allen steeds ongelukkiger worden. Maar is dat eigenlijk wel zo? En is het mogelijk om met kleine psychologische technieken mensen gelukkiger te maken? Tijdens deze webinar duikten Tom en Dide in de wetenschap achter geluk. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#7. Zo Grijp je Aandacht voor Online Ads

Advertenties ontwijken. Daar worden we steeds handiger in. Adverteerders proberen daarom hun advertenties zo te ontwerpen dat ze wél worden gezien. En het goede nieuws: dat is mogelijk. Wat is de perfecte boodschap en visual? En welke externe factoren zoals platform zijn van invloed? Dat leerde je tijdens dit webinar. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#8. Hoe Meet je je Werkelijke Merkimago?

Iedereen die ook maar iets met branding doet voelt het: Merkimago is een essentieel stukje DNA van elk succesvol merk. Maar wat is merkimago nu eigenlijk in het brein? Op wat voor manier beïnvloed het koopgedrag? En hoe meet je het? Tijdens dit webinar deelden Tim en Tom de psychologie van merkimago en hoe een gedegen imago onderzoek in zijn werk gaat. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#9. Branding: Feiten & Mythes

We blijven nog even in de branding-hoek, want ook dit webinar over Branding stond in de top 10. In “Branding: Feiten & Mythes” wierpen Tim en Tom een wetenschappelijk perspectief op branding. Ze rekenden af met tal van branding mythes en bespraken de laatste inzichten uit de psychologie en neuromarketing over branding.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#10. Neuro Usability Onderzoek: Meer Conversie en Blijere Klanten

De laatste webinar in de top 10 stond volledig in het teken van Neuro Usability Onderzoek. Want om te meten in hoeverre een site of app gebruiksvriendelijk is, biedt klassiek uitgevraagd onderzoek vaak een sterk vertroebeld beeld. Om werkelijk inzicht te krijgen in het ervaren van gebruiksgemak, moeten we ons dus wenden tot het brein. 

👉Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

Volop nieuwe inzichten in 2023 🚀

Dat was de top 10 van dit jaar alweer. Al onze webinars van het afgelopen jaar kun je hier vinden in het webinar overzicht. 

Ook in 2023 staan er weer tal van webinars op de planning. Weliswaar niet meer eens per week, want dat was speciaal voor ons jubileumjaar, maar wel eens per twee weken. 

Benieuwd naar welke inzichten we dit jaar allemaal met je gaan delen? Schrijf je dan vooral even in voor onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat je geen inzichten mist!

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: