Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Dit gebeurt er in je brein bij... Genante foto's 😳

Neuromarketing

Dit gebeurt er in je brein bij... Genante foto's 😳

Je kent ze wel...

Van die foto's uit het verre verleden waarvan je eigenlijk wenst dat ze nooit waren gemaakt.

Vroeger kon je ze nog verscheuren, maar tegenwoordig dolen ze voor eeuwig rond op het internet. En ja, dan is er altijd weer die lolbroek die ze tevoorschijn tovert op social media.

Vandaag gaat onze eigen Tim voor de bijl. Wij doken in zijn vergeten fotocollectie uit het verre verleden. Daarbij kreeg hij een EEG headset op, die zijn emotionele reacties nauwkeurig in kaart bracht. Hoe goed is Tim's brein bestand tegen al die gêne? Je ziet het in deze aflevering van "In het Brein" 🧠.

Wat blijkt?

Hoewel Tim bewust aangeeft het niet heel erg te vinden om de foto's terug te zien, hebben we juist gekeken wat er onbewust in zijn brein gebeurt. We hebben daarbij gekeken naar de hoeveelheid verlangen in Tim's brein, een metric die zowel positief kan zijn (toenaderingsmotivatie) of negatief (afstotingsmotivatie). Deze metric gebruiken we vaak tijdens neuromarketing onderzoek omdat het gedrag goed kan voorspellen. 

We testten drie categorieën foto's: genante foto's van Tim, normale foto's van Tim, en genante foto's van Tom. De genante foto's van Tim scoorden neutraal op de verlangen-meetlat. De normale foto's werden een stuk positiever ontvangen. Het was dus prettiger om normale foto's te zien. Op de genante foto van Tom reageerde Tim een stuk minder positief met een relatief sterk negatief verlangen. Omdat die wel heel veel afweken van hoe Tim gewend is Tom te zien. 

Gratis Webinar: "De Neuromarketing van E-mailmarketing"

Onze inbox puilt er van uit: e-mail marketing. E-mail marketing zit vol potentie, maar de aandacht is moeilijk gewonnen en gemakkelijk verloren. Hoe win je die strijd om aandacht in de mailbox? 

In dit webinar leer je: 

👉 Copywriting
👉 Design
👉 Strategie

Schrijf je nu gratis in voor deze lunch-webinar op woensdag 3 april van 12.00 tot 12.45

Yes, ik ben erbij (of wil de opname ontvangen) <

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: