Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Dit zijn De Tien Populairste Neuromarketing Webinars van 2023

Neuromarketing

Dit zijn De Tien Populairste Neuromarketing Webinars van 2023

What a blast was 2023 weer. Een jaar volop onderzoek, nieuwe kennis en vooral plezier, want mán wat hebben we er weer van genoten. We werden ook nog eens FD Gazelle 2023 én Bureau van het Jaar 2023 🎉

In 2023 gaven we maar liefst 32 lunch-webinars. In dit blog zet ik de tien populairste webinars van het afgelopen jaar voor je op een rijtje.

Heb jij al deze webinars al gezien? 👀

 

Unravel Research & Unravel Behavior: van Onderbuik naar Onderbouwd

Wie ons al een tijdje kent weet inmiddels: Unravel bestaat uit twee divisies. Of eigenlijk drie. Bij Unravel Behavior houden we ons bezig met psychologische gedragsbeïnvloeding. Dat doen we zowel online, als offline in tal van maatschappelijke projecten. Binnen Unravel Research doen we met name neuromarketing onderzoek voor onze klanten, en omdat we onze kennis maar al te graag delen, creëren we vanuit Unravel Academy allerlei neuromarketing en gedragsbeïnvloeding trainingen. 

Allemaal vanuit het idee: Van Onderbuik naar Onderbouwd 📈. 

Het is onze missie om marketing meer te laten berusten op feiten dan op intuïtie. Eén manier waarop we dat proberen te bewerkstelligen is via onze gratis lunch-webinar. Waarin we de ene week een behavior vraagstuk behandelen, en de andere week een research vraagstuk. De webinars zitten vol met praktische tips waar je als marketeer meteen mee aan de slag kunt.

Gratis Webinar: "Behavior Driver Model: Altijd Juiste Beïnvloedingstechniek"

Unravel werkt met het Behavior Driver Model. Al ons gedrag is terug te brengen tot een klein aantal drivers. Richt je interventie op de juiste driver, en je verandert gedrag met chirurgische precisie. In dit webinar ontdek je de Drivers binnen dit model, hoe je ermee werkt en praktische voorbeelden van interventies.

Schrijf je nu gratis in voor deze lunch-webinar op woensdag 26 juni van 12.00 tot 12.45

Yes, ik ben erbij (of wil de opname ontvangen) <

De Top 10 van 2023

Laten we de populairste tien van het afgelopen jaar op een rijtje zetten:

Wil je trouwens de webinars liever in podcastvorm beluisteren? Klik dan hier: listen on spotify logo 11609367646xxolakoqj1

#1. De Psychologie van Overtuigende Copywriting

Goed kunnen schrijven is één ding. Maar je lezers ook daadwerkelijk overtuigen en aanzetten tot actie, dat is andere koek. In dit webinar leer je hoe je dit voor elkaar krijgt. Tekst na tekst. We delen psychologische technieken die je helpen om een goede basistekst om te zetten in overtuigende copy met resultaat. Tijdens dit webinar gaan we specifiek in op de vraag: hoe verlaag je weerstand bij je lezer?

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#2. De Psychologie van de Online Customer Journey

We kunnen ons allemaal wel iets voorstellen bij een klant die in de winkel loopt. Maar welk pad bewandelt hij online? Maakt de consument online andere keuzes dan offline? En hoe krijg je daar als marketeer grip op? Duik in de breinwetenschap van de online customer journey.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#3. Neuromarketing voor Diensten

Onze webinars zitten vaak vol voorbeelden van neuromarketing-onderzoek voor tastbare producten. Maar hoe zit het met diensten? Ook als je geen fysiek product hebt, kan je veel voordeel halen uit neuromarketing-onderzoek en technieken. Van verzekeraars tot software, en van streamingdiensten tot b2b services.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#4. De Psychologie van Luxe Merken

Om als merk aantrekkelijk te worden, is een goede dosis psychologie onmisbaar. En nergens is dat meer het geval dan bij luxe merken. Voordat een merk een exclusief imago en een premium prijs kan bedingen, is het zaak om elk psychologisch detail slim in te vullen. Van het logo tot de kassabon.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#5. Spoedcursus Psychologische Gedragsbeïnvloeding

Hoewel er veel nudging interventies worden bedacht, slaan veel de plank mis en werken ze niet - of zelfs averechts. Waarom? Omdat er vaak te weinig kennis aanwezig is over de psychologie achter menselijk gedrag. Na dit webinar heb jij de basiskennis van psychologie in huis waardoor je kunt voorkomen dat je in deze valkuilen stapt.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#6. Van TV Commercials tot Online Video – Neuromarketing in de Mediamix

Veel merken adverteren zowel via gevestigde routes (TV en Radio) als online kanalen (online video's). De cruciale vraag daarbij is hoe je per mediatype de kracht van video optimaal benut. De 'TVC' en 'OLV' zijn ogenschijnlijk soortgelijke vormen van videocontent. Maar de mindset van de gebruiker blijkt online toch behoorlijk anders dan voor de TV.  Welke content zet je wanneer in? Inzichten uit neuromarketing en psychologie kunnen daarbij helpen. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#7. Alles wat je moet weten over nudging

Nudging klinkt eenvoudig, maar om effectief gedrag te veranderen moet je de oorsprong erachter tot in de kern doorgronden. Unravel lanceerde deze zomer de ultieme online training over nudging. In dit webinar onthullen Diede en Tom een aantal van de mooiste praktische technieken en cases. 

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#8. Psychologie van Duurzame Merken

Wat maakt een merk duurzaam in ons brein? Hoe kun je duurzaamheidsperceptie beïnvloeden door aanscherpingen in communicatie, packaging en productgebruik? En wat is eigenlijk de invloed van duurzaamheidsperceptie op de keuzes en voorkeuren van de consument? Dat leer je in dit webinar.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#9. Beste Neuro Inzichten van 2022

Ook het overzichtswebinar van vorig jaar deed het goed. Tijdens dit webinar deelden we de allernieuwste neuromarketing-tips op het gebied van reclame, branding, gedragsbeïnvloeding, usability, conversieoptimalisatie, packagingen retail van 2022.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

#10 Branding op Menselijke Kernmotivaties

Merken die inspelen op de universele motivaties en drijfveren van het brein boeken meer succes. Maar wat zijn deze motivaties precies? Hoe ontdek je als merk exact welke motivaties belangrijk zijn voor de categorie waarin je opereert? En hoe kun je je merkimago doelgericht versterken door solide associaties op te bouwen met deze motivaties? Je leert het tijdens dit webinar.

👉 Bekijk de opname, of download de sheets en/of key insights

Volop nieuwe inzichten in 2024 🚀

Dat was de top 10 van dit jaar alweer. Al onze webinars van het afgelopen jaar kun je hier vinden in het webinaroverzicht

Ook in 2024 staan er weer tal van webinars op de planning. Schuif je binnenkort weer eens digitaal aan?

 

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: