Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Online Retail Training: The Master of Retail Psychology & Shopper Neuroscience

Retail, Opleiding

Online Retail Training: The Master of Retail Psychology & Shopper Neuroscience

Als we één plek moesten aanwijzen waar je de meeste psychologie tegenkomt, dan is het de winkel. Achter elke handeling die een klant in de winkel neemt schuilt wel een psychologisch principe. En waar veel psychologie is, zijn ook veel kansen voor beïnvloeding.

Wat bepaalt waar men heen loopt en welke producten men ziet? Welke subtiele omgevingsfactoren kunnen een koopbeslissing beïnvloeden? Hoe maakt de klant keuzes voor het schap en welke rol speelt het merk daarin? Wat is het geheim achter een succesvolle verpakking? En hoe kun je door middel van branding lange termijn succes veiligstellen? Dat leer je in onze online retail training. 

Dit zijn namelijk stuk voor stuk vragen waarop de psychologie en neurowetenschappen helder antwoorden hebben. Echter sijpelt die kennis pas in de afgelopen jaren voorzichtig door in de retailwereld. Onze retail training “The Master of Retail Psychology & Shopper Neuroscience” brengt die ontwikkeling in een stroomversnelling.  

Eén online training met alle bewezen inzichten die je als retail professional wilt kennen.


Gratis Webinar: De Psychologie van de Supermarkt  🧠

In dit lunch-webinar ontdek je verrassende weetjes – en prikken we door hardnekkige mythes – over de psychologie van de supermarkt.

De 60 minuten durende webinar is nu terug te kijken!

Bekijk de webinar via deze link <


Inzichten voor elke retailer

Belangrijk om te weten is dat deze cursus zich natuurlijk niet alleen richt op supermarkten. Deze training bevat namelijk inzichten voor elke retail setting, of het nu om een supermarkt of een kledingwinkel gaat. 

Hoe ziet de online retail cursus eruit?

De online retail cursus bestaat uit 10 lessen. Wat we precies behandelen per les lees je hieronder. 

  • In Les 1 nemen we de wetenschap achter winkels onder de loep. Wat gaat er schuil achter ons verrassend onbewuste koopgedrag?
  • In Les 2 kijken we naar het onbewuste brein in de winkel. Mensen blijken verrassend voorspelbaar in waar ze kijken, naar toe lopen en zelfs wat ze kopen. Wat zijn de wetmatigheden in koopgedrag?
  • In Les 3 gaan we het hebben over de emotionele beleving en de winkelomgeving. Emotie en gedrag van klanten wordt onbewust beïnvloed door omgevingsfactoren als geluid, zicht, geur, smaak en tast. In deze les leer je hoe.
  • In Les 4 gaan we specifiek in op het schap. Hoe deel je een schap effectief in? Hoe maken consumenten keuzes wanneer ze voor een schap staan? En wat heeft POS-communicatie nodig om succesvol te zijn?
  • In Les 5 leer je alles over product en verpakking. 80% van de producten faalt. In deze les leer je alles wat je moet weten om jouw product tot die overige 20% te laten behoren. Aandacht en aantrekkingskracht zijn sterk te beïnvloeden, en in deze les leer je hoe. 
  • In Les 6 hebben we het over pricing. Er zijn namelijk talloze psychologische principes om de perfecte prijs samen te stellen. Van format tot presentatie en van design tot context. 
  • In Les 7 gaan we dieper in op sociale beïnvloeding. Een groot deel van ons koopgedrag en onze beleving worden namelijk bepaalt door mensen om ons heen, zoals andere klanten en medewerkers. In deze les onthullen we praktische implicaties voor het inzetten van sociale beïnvloeding. 
  • In Les 8 bekijken we de gehele shopping trip. Elke stap in deze trip is namelijk ander als het gaat om prijsgevoeligheid, behoefte aan variatie, kooplust en impulsiviteit. In deze les gaan we in op de verschillen binnen deze stappen.
  • In Les 9 gaan we het hebben over techniek en de verschillende kanalen. Omnichannel en online; retail is onlosmakelijk verbonden met andere kanalen. In deze les leer je niet alleen hoe je retail effectief inzet binnen je marketingmix, maar ook wat de onderliggende facturen zijn die bepalen of innovaties in retail falen of slagen. 
  • In Les 10 leer je alles over branding. Er bestaan veel mythes als we het hebben over branding, en daardoor wordt de werkelijke potentie van branding in retail maar weinig benut. In deze les kijken we naar wat wel en juist niet werkt om als merk een plekje in het brein van de klant te veroveren. 

Deze cursisten gingen je voor

Benieuwd naar wat andere cursisten vinden van deze training? Veel professionals hebben deze online retail training al gevolgd. Enthouaisaste cursisten met rollen als marketing managers, category managers, format managers en meer. Wil je graag meer reviews lezen? Deze vind je op de cursuspagina

review online retail training

Nieuwsgierig? Kijk hier de eerste les van de online retail training: The Master of Retail Psychology & Shopper Neuroscience

Om je alvast een voorproefje te geven en een duidelijk beeld van wat je van onze training kunt verwachten, geven we je de eerste les alvast aan je weg. Zo kun je ontdekken of deze training ook wat voor jou is!

Start nu!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meester worden in retail psychologie en shopper neuroscience? Start dan vandaag nog met deze cursus en krijg levenslang toegang tot de inhoud van deze online retail training. Zo kun je de lessen wanneer je maar wilt (terug)kijken. 

Klik hier om naar de cursuspagina te gaan.

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: