Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

ST&T Research New York

ST&T Research zet diensten internationaal voort als Unravel

ST&T Research, STT Research – of SST Research, zoals de naam bij sommigen in het geheugen terechtkwam.

Na acht jaar de naam ST&T – een verwijzing naar de oorspronkelijke oprichters – vormt de opening van een Amerikaans kantoor de uitstekende gelegenheid voor een nieuwe naam. Neuromarketing onderzoeksbureau ST&T Research gaat verder onder de naam Unravel.

Van ST&T Research naar Unravel

Met ingang van april 2019 voeren wij onze neuromarketing-onderzoeken uit onder de naam Unravel. Een naam die direct terugslaat op de kern van ons werk; het ontrafelen van de werkelijke antwoorden op marketingkwesties. Dit door te meten in het brein. Aan de hand van Eye Tracking en hersenactiviteit voorspellen én verhogen we de effectiviteit van reclames, winkels en websites.

Los van de naamswijziging van ST&T Research naar Unravel, verandert er niets aan onze diensten en werkwijze. Wel luidt de nieuwe naam een sprong over de atlantische oceaan in.

ST&T Research opent in New York als Unravel

ST&T Research brengt onder de naam Unravel zijn neuromarketing onderzoeksdiensten naar New York. Een mooie stap in de groei van onze organisatie – en daarmee de uitgekiende gelegenheid voor een nieuwe naam.

Immers, was de naam ST&T Research in Nederland nog volstrekt neutraal. In Amerika zouden we net iets te veel tegen de naam van ’s lands grootste telecomprovider aanschurken ;)

ST&T Research krijgt met Unravel een nieuw logo

Bij een nieuwe naam hoort een passend logo. Het oorspronkelijke ST&T Research logo maakt daarmee plaats voor een frisse nieuwe invalshoek.

Het logo weerspiegelt simpelweg waar we elke dag mee bezig zijn: breindata.

Unravel rgb 02

Leuk detail: dit logo hebben we niet op onderbuikgevoel gemaakt, maar is tot stand gekomen door neuromarketing onderzoek met EEG en Eye Tracking. Aan de hand van reacties in het brein hebben we de effectiviteit van verschillende logo’s gemeten. Ter verdieping hebben we tevens een online survey uitgevoerd naar de waardering voor de logo’s.

Tot onze vreugde kwam zowel uit het survey als het brein duidelijk dezelfde winnaar uit de bus. Fijn, want het is lang niet altijd het geval dat het bewuste en onbewuste het met elkaar eens zijn.

Oorsprong STT Research?

We vinden het fantastisch om als Unravel onze passie voor neuromarketing-onderzoek voort te zetten.

Eén ding zullen we echter erg missen: de vraag waar de afkorting STT bij STT Research eigenlijk voor staat.

De vraag is echter spannender dan het antwoord. Het zijn simpelweg de initialen van de drie oorspronkelijke oprichters, die destijds op de zevende verdieping van de Leidse psychologie-faculteit een gaaf bedrijf bedachten waarin psychologie en marketing centraal stond. Sacha, Tim en Tom.

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: