Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Waarom Marketingprofessionals die Neuromarketing Gebruiken Sneller Carrière Maken

EEG, Neuromarketing, Reclame

Waarom Marketingprofessionals die Neuromarketing Gebruiken Sneller Carrière Maken

Je leest veelvuldig hoe neuromarketing-onderzoek het succes van reclames, websites en winkels voorspelt én verbetert. Maar er wordt minder geschreven over de positieve draai die het geeft aan de carrière van de marketing-, brand- of customer insights manager. En dat terwijl deze zeker het noemen waard is.

In dit blog buigen we ons over we een essentieel verschil tussen neuromarketing en traditioneel onderzoek – en hoe juist dit de weg vrijmaakt voor de volgende sprong in jouw carrière.

Neuromarketing dient je loopbaan op twee manieren:

  • neuromarketing maakt je accountable
  • neuromarketing maakt je output beter

Neuromarketing maakt je accountable

Meer dan welke onderzoeksmethode dan ook, biedt neuromarketing een objectieve maat van hoe de klant een reclame, winkel of website echt ervaart. Waar de data uit interviews en focusgroepen wordt vertroebeld door rationalisaties, subjectieve interpretaties en sociale wenselijkheid, meten hersenmethoden zoals EEG en fMRI rechtstreeks bij de bron.

Leuk, maar wat heeft dit met jouw loopbaan te maken?

Hier komt het concept van accountability om de hoek kijken. Accountability is het kunnen aantonen en aansturen van je resultaten. Platter gezegd: dat je data laat zien dat dankzij je marketingcampagne meer klanten hun portemonnee trekken. Een essentiële maatstaf in het loopbaansucces van marketingprofessionals, die de komende jaren steeds crucialer wordt.

photo 1528879342222 323df0d65c9for

De accountable brand manager is in staat te meten of een campagne effectief is. De unaccountable brand manager lanceert ‘m en hoopt op het beste.

Het meten van effectiviteit is an sich niets nieuws. We zijn met analyses op verkoopdata al decennia lang in staat achteraf een grove inschatting te geven of een campagne wel of niet gewerkt heeft.

Neuromarketing trekt dit moment van de bewijsvoering echter sterk naar voren. Nu kunnen we al voor de allereerste vertoning een voorspelling geven van de effectiviteit. Neuromarketing verlengt de accountability van jou als marketingprofessional. Klinkt eng, maar het is juist een zege voor je carrière.

De stap naar meer accurate meetinstrumenten is namelijk onvermijdelijk zodra deze hun entree hebben gemaakt – altijd. Er is geen weerman meer die zijn voorspelling baseert op wolkpatronen, ook al was dit in Babylonische tijden eeuwenlang de gouden standaard.

Neuromarketing-onderzoek vestigt zich als een standaardinstrument voor marketingprofessionals. Naarmate het aantal professionals dat hun successen inzichtelijk kan maken stijgt, zal het aantal dat dit niet kan afnemen. De niet-accountable brand manager, marketing manager of CMI manager kan kiezen: meedoen of vertrekken.

Gratis Webinar: "Behavior Driver Model: Altijd Juiste Beïnvloedingstechniek"

Unravel werkt met het Behavior Driver Model. Al ons gedrag is terug te brengen tot een klein aantal drivers. Richt je interventie op de juiste driver, en je verandert gedrag met chirurgische precisie. In dit webinar ontdek je de Drivers binnen dit model, hoe je ermee werkt en praktische voorbeelden van interventies.

Schrijf je nu gratis in voor deze lunch-webinar op woensdag 26 juni van 12.00 tot 12.45

Yes, ik ben erbij (of wil de opname ontvangen) <

Neuromarketing maakt je output beter

Los van de betere voorspellende waarde, helpt neuromarketing ook je reclame, website of winkel effectiever te maken.

Door Eye Tracking te combineren met hersenactiviteit (EEG) breng je exact de emotionele beleving van de klant seconde voor seconde in kaart. Zo krijg je concrete inzichten over de hoogte- en dieptepunten. In het geval van reclame-onderzoek, kom je zo te weten hoe mensen de verschillende onderdelen ervaren; de vertelling, personages, geluiden, beelden, montagestijl, USP’s en branding.

Op basis van deze inzichten kun je de reclame veelal nog op diverse fronten subtiel tweaken om de verkoopkracht en branding te verbeteren. Uiteraard kan je niet altijd alles optimaliseren – het creatieve werk ligt immers in grote lijnen vast – maar de inzichten en wetmatigheden die EEG ontrafelt lenen zich uitstekend voor je toekomstige werk.

Online Neuromarketing trainingen

Leer van de oprichters van Unravel Research

✓ Online lessen. Leer waar en wanneer je maar wilt.
✓ Snel en to the point; lessen elk van TED-talk lengte (+/- 20 min)
✓ Praktische inzichten die je gelijk kunt gebruiken

De trainingen van het snelst groeiende neuromarketingbureau van Nederland vind je op onze eigen Unravel Academy!

Bekijk alle trainingen
Of lees: Hoe werkt neuromarketing EEG onderzoek?

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: