fbpx
Dit zijn de 6 neuromarketing opleidingen in Nederland

Neuromarketing, Opleiding

Dit zijn de 6 neuromarketing opleidingen in Nederland

Bij Unravel Research merken we dat er veel interesse is voor de vraag: Neuromarketing, hoe kom je daar nu eigenlijk in terecht? 

Dit vinden we uiteraard supertof. En eigenlijk is er niet 1 goed antwoord op die vraag. Er leiden immers meerdere wegen naar Rome.

Het begint allemaal bij een grote interesse in menselijk keuzegedrag. En dan? Uiteraard is de juiste opleiding ook belangrijk. Maar over welke opleidingen hebben we het dan?

Om je een beetje te helpen schijnen we in dit blog licht op de meest geschikte masters in Nederland wanneer je een carrière binnen neuromarketing wel ziet zitten. Een soort Neuromarketing Studiegids :)

Economic and Consumer Psychology 

Leiden | Full time

universiteit leidenDeze master ademt neuromarketing.

Wist je al dat het overgrote deel van keuzes en beslissingen die mensen maken omtrent consumptie en ander economisch gedrag onbewust worden gemaakt? Tijdens deze master leren studenten de psychologische mechanismes die ten grondslag liggen aan deze keuzes te begrijpen, te doorgronden en toe te passen.

De master bestaat uit losse vakken, een stage en een thesis en duurt 1 jaar. Voorbeelden van vakken zijn: Emotions and (Ir)rationality in Economic Behaviour, The Psychology of Media and Communication en The Psychology of Selling and Advertising.

In de verplichte stage doen studenten ervaring op in de praktijk. Dit kan zijn in de richting van onderzoek, maar uiteraard ook in de marketing. Ook het schrijven van een thesis maakt deel uit van deze opleiding.


Leuk feitje: Unravel Research is uit deze opleiding ontstaan. Beide oprichters hebben deze opleiding afgerond.

https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/psychology/economic-and-consumer-psychology 

Online Neuromarketing trainingen

Leer van de oprichters van Unravel Research

✓ Online lessen. Leer waar en wanneer je maar wilt.
✓ Snel en to the point; lessen elk van TED-talk lengte (+/- 20 min)
✓ Praktische inzichten die je gelijk kunt gebruiken

De trainingen van het snelst groeiende neuromarketingbureau van Nederland vind je op onze eigen Unravel Academy!

Bekijk alle trainingen
Of lees: Hoe werkt neuromarketing EEG onderzoek?

Social, Health and Organisational Psychology

Utrecht | Full-time

universiteit utrechtDeze 1-jaardurende master is een stukje breder. En wanneer je deze opleiding begint, is neuromarketing een optie, maar zeker niet vanzelfsprekend.

De master draait geheel om menselijk gedrag in de context van gezondheid, sociale beïnvloeding of organisaties. Dit zijn dan ook direct de drie richtingen die je kunt kiezen binnen deze master.

Wanneer je je pijlen richt op een carrière binnen neuromarketing, dan kies je uiteraard voor sociale beïnvloeding. Oftewel: de invloed van andere mensen op (keuze)gedrag van een individu.

In deze track, leer je net als in de eerste master die we bespraken de psychologische principes te begrijpen die verklaren waarom we die telefoon of dat boek liever willen hebben wanneer veel anderen dit ook willen, of wanneer er slechts enkele exemplaren beschikbaar zijn.

Dit leer je tijdens de vakken Social Influence, Public Communication and Advertising en Communication: effective interaction in theory and practice.

https://www.uu.nl/masters/en/social-health-and-organisational-psychology 

Social Psychology

Tilburg | Full-time

universiteit tilburgOok deze master bestaat uit twee richtingen ofwel tracks, waarvan Economic Psychology goed aansluit bij neuromarketing.

Deze master brengt psychologie en economie samen. In vergelijking tot de master hiervoor besteedt deze opleiding veel aandacht aan economie.

Vakken als Advanced Consumer Science, The psychology of Economics en Money and Financial Behavior maken deel uit van het programma.

De stage tijdens deze master is bedoeld om opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Studenten leren problemen op te lossen in een nieuwe en onbekende beroepsgerelateerde omgeving.

En uiteraard schrijf je als student aan deze master een thesis.

https://www.tilburguniversity.edu/education/masters-programmes/economic-psychology

Research Master in Cognitive and Clinical Neuroscience

Maastricht | Full-time (2 jaar)


universiteit maastrichtMocht je het leuk lijken om twee jaar te studeren in een van de gezelligste steden in het zuiden van Nederland, kijk dan eens bij deze masteropleiding.

De track neuroeconomics van deze onderzoeksmaster combineert ideeën en methoden van economie, neurowetenschap en psychologie om zo cognitieve en sociale aspecten van menselijk keuzegedrag te begrijpen. Je leert hoe de verschillende disciplines keuzegedrag hebben bestudeerd, en combineert dit tot 1 holistisch perspectief.

Goed om te weten: deze master veroverde al 2 jaar de 1e prijs voor topopleiding in de Keuzegids Masters!

https://www.maastrichtuniversity.nl/education/master/research-master-cognitive-and-clinical-neuroscience 

Marketing Management

Rotterdam | Full-time

erasmus universiteit rotterdamStudeer je toch liever wat meer in het midden van het land, dan zou deze master weleens jouw master kunnen zijn. De opleiding is volledig gericht op marketing, maar niet per se neuromarketing.

Wel bevat de track Digital Marketing and Analytics het vak neuromarketing en sluit daarom van de aangeboden tracks het beste aan bij een carrière op dat gebied. Tijdens dit vak leer je vooral de basics.

In blok 1 en 2 van deze 1jaar-durende master wordt eerst eerst de consument in de spotlights gezet, en vervolgens de marketingmanager. Je doet tijdens deze opleiding dan ook diepgaande kennis op over marketingmanagement.

De opleiding bereidt jou voor op een topmanagement rol.

https://www.rsm.nl/master/msc-programmes/msc-marketing-management/overview/ 

Gratis Webinar: "Zo kruip je écht in het brein van je (website) bezoeker 🧠"

Wist je dat banner-blindness ook al voorkomt in promotionele emails?

Ontdek hoe een kijkje in het brein je helpt om de onbewuste hobbels in de customer journey weg te nemen. Ga mee op reis door de wereld van neuromarketing en usability.

De 45 minuten durende webinar is nu terug te kijken!

Bekijk de webinar via deze link <

Management, Economics and Consumer Studies

Wageningen | Full-time (2 jaar)

wageninten universiteitOok deze master sluit ontzettend goed aan bij neuromarketing. Wat deze masteropleiding bijzonder maakt, is dat hij zowel toegankelijk is voor studenten met een sociaalwetenschappelijke achtergrond, als studenten met een achtergrond in technische levenswetenschappen. De master bestaat uit een breed programma waarbinnen de focus wordt gelegd op het management en economische en sociale processen binnen de agri-food keten.

Uiteraard loop je tijdens deze studie ook stage om praktijkervaring op te doen.

De specialisatie binnen deze master die het beste past bij neuromarketing is de specialisatie: Consumer studies. Hierbij doe je namelijk kennis op over gedrag, levensstijlen en consumptiepatronen van consumenten en huishoudens. Je verschaft inzicht in economische en sociologische aspecten en factoren die consumptie gedrag voorspellen.

https://www.wur.nl/nl/Onderwijs-Opleidingen/Master/MSc-opleidingen/MSc-Management-Economics-and-Consumer-Studies.htm 

Tijd om te kiezen

Word jij net zo enthousiast van neuromarketing als wij? Dan hoef je nu alleen nog maar te kiezen!

Want zoals we al eerder schreven is een juiste vooropleiding belangrijk wanneer je van plan bent aan de slag te gaan binnen neuromarketing. En zoals je ziet, het aanbod is best flink. 

Over welke opleiding het beste is durven wij geen uitspraak te doen. Dit ligt uiteraard grotendeels aan jouw ambities en interesses. Inmiddels hebben wij in ieder geval van verschillende opleidingen al eens een goede stagiair(e) over de vloer gehad. Uiteindelijk draait het maar om 1 ding: jouw motivatie om de beste neuromarketeer ter wereld te worden. Want die drive, is de sleutel naar succes. 

Succes met kiezen!

Online Neuromarketing trainingen

Leer van de oprichters van Unravel Research

✓ Online lessen. Leer waar en wanneer je maar wilt.
✓ Snel en to the point; lessen elk van TED-talk lengte (+/- 20 min)
✓ Praktische inzichten die je gelijk kunt gebruiken

De trainingen van het snelst groeiende neuromarketingbureau van Nederland vind je op onze eigen Unravel Academy!

Bekijk alle trainingen
Of lees: Hoe werkt neuromarketing EEG onderzoek?

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 3000 anderen in goed gezelschap.