Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Neuromarketing Sprekers

Neuromarketing

Neuromarketing Sprekers

Neuromarketing is een hot topic. Niet gek, want de samensmelting van neurowetenschappen en marketing ontketende een revolutie in de marketing- en reclamewereld. Een revolutie waar we nog altijd middenin zitten.

Neuromarketing is als onderwerp ongekend fascinerend. Het staat niet voor niets steeds vaker op de agenda van events op het gebied van marketing, retail, sales, CRO, usability en reclame. Neuromarketing gaat over mensen – en tja, dat weet iedereen nu eenmaal ademloos te boeien.

Wist je bijvoorbeeld dat…

  • Je de top 40 kunt voorspellen met hersenscans?
  • Eurotekens dezelfde reactie in het brein teweegbrengen als echte fysieke pijn?
  • Neuro-onderzoek je helpt de perfecte Tinderfoto te maken?
  • Kleine onverwachte details in een reclame – zoals een springende kikker van een halve seconde – vaak het complete succes dragen? (zie Kikkereffect)
  • Mensen voortdurend hun eigen gedrag rationaliseren – zonder dat ze het doorhebben?
  • Walging in het brein aanzet tot actie, zo erg dat mensen met vieze smoezelige bankbiljetten op zak aanzienlijk meer shoppen dan met schone biljetten?
  • Beeld en geluid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn in ons brein, waardoor mensen bij het horen van basmuziek geheel onbewust meer aandacht besteden aan donkergekleurde objecten dan bij het horen van hoge tonen?
  • Je al op basis van hersenactiviteit bij filmtrailers kunt voorspellen welke films de grootste kaskrakers worden?
  • Geur een verbijsterende invloed heeft op gedrag. Zomaar een lekkere geur in een casino verlengde de gemiddelde tijd achter de fruitautomaat met wel 45%!

Neuromarketing Spreker Gezocht?

Zoek je een spreker die een zaal kan inspireren over de verbijsterende werking van ons brein? En dat zonder taaie wetenschappelijke kost, maar met pakkende en memorabele voorbeelden – direct toepasbaar in de marketingwereld? Unravel Research heeft ervaren sprekers op het gebied van neuromarketing.

Tim Zuidgeest en Tom van Bommel zijn veelgevraagd neuromarketingsprekers- en experts voor tal van events en media. Als oprichters van Studio ST&T en Unravel Research staan ze dagelijks op het snijvlak van marketing, psychologie en neurowetenschappen.

Op zoek naar een neuromarketing spreker voor je event? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030 - 2271 937 en bespreek de mogelijkheden.

Foto door Ramon van Jaarsveld, genomen tijdens MPI CONCEPT 2017.

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: