Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Welke apparatuur gebruikt Unravel bij een neuromarketing retail onderzoek?

Retail, FAQ

Welke apparatuur gebruikt Unravel bij een neuromarketing retail onderzoek?

Unravel beschikt over de modernste biometrische apparatuur om hersenactiviteit en oogbewegingen te meten.

EEG: B-Alert X10 van Advanced Brain Monitoring

Advanced Brain Monitoring is een Amerikaanse ontwikkelaar van neurodiagnostische apparatuur. Het bedrijf is gespecialiseerd in de acquisitie en analyse van neurale activiteit met EEG.

De EEG-oplossingen van Advanced Brain Monitoring kennen door de combinatie van medische zuiverheid, hoog gebruikscomfort en draadloze techniek een breed toepassingsgebied. De B-Alert headsets worden om die reden zowel ingezet voor medische als toegepaste doeleinden. De B-Alert X10 vormt wereldwijd de gouden standaard voor hoogwaardig neuromarketingonderzoek.

https://www.advancedbrainmonitoring.com/xseries/

Eye Tracking Desktop: Tobii Pro X3-120

Tobii is wereldwijd marktleider in Eye Tracking apparatuur. De X3-120 is een screen-based eye tracker. Deze wordt bevestigd aan monitor of TV, van waaruit de infraroodsensoren de kijkpatronen van de respondent zeer nauwkeurig in kaart brengen.

We gebruiken deze vorm van Eye Tracking bij retailonderzoek waarbij de stimuli in digitale vorm worden aangeboden. Denk hierbij aan verpakkingsonderzoek en prijsonderzoek.

https://www.tobiipro.com/product-listing/tobii-pro-x3-120/

Eye Tracking Mobile: Tobii Glasses 2

De Tobii Glasses 2 is met zijn ongekende precisie en comfort de hoogst aangeschreven mobiele eye tracking oplossing die momenteel verkrijgbaar is. De bril bevat een ingebouwde HD camera die de omgeving filmt. De infraroodsensoren berekenen hierbij realtime 60 keer per seconde waar de respondent naar kijkt.

De Tobii Glasses 2 is met zijn lichte gewichte en verwisselbare neussteuntjes even comfortabel als een reguliere bril. De respondent merkt nauwelijks iets van de meetprocedure, zodat we een zo realistisch mogelijke gebruikservaring realiseren.

We gebruiken de mobiele Eye Tracking om in-store onderzoek te kunnen verrichten. Denk aan customer journey mapping en het in kaart brengen van het keuzeproces bij een specifieke afdeling of productcategorie.

Eye Tracking Virtual Reality: Tobii VR

De Tobii VR combineert de HTC VIVE VR technologie met Tobii Eye Tracking. Zo kunnen we respondenten virtuele winkelomgevingen tonen, terwijl we hun kijkpatronen nauwkeurig in kaart brengen.

Het voordeel van VR ten opzichte van in-store research:

  • Het is mogelijk meerdere winkels en schapvarianten te tonen, zonder feitelijk om te bouwen
  • Dit verlaagt tevens het aantal noodzakelijke respondenten en daarmee tijd en kosten (want: meerdere omgeving per respondent)

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: