Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Welke apparatuur gebruikt Unravel bij een neuromarketing usability test?

Usability, FAQ

Welke apparatuur gebruikt Unravel bij een neuromarketing usability test?

Unravel beschikt over de modernste biometrische apparatuur om hersenactiviteit en oogbewegingen te meten.

EEG: B-Alert X10 van Advanced Brain Monitoring

Advanced Brain Monitoring is een Amerikaanse ontwikkelaar van neurodiagnostische apparatuur. Het bedrijf is gespecialiseerd in de acquisitie en analyse van neurale activiteit met EEG.

De EEG-oplossingen van Advanced Brain Monitoring kennen door de combinatie van medische zuiverheid, hoog gebruikscomfort en draadloze techniek een breed toepassingsgebied. De B-Alert headsets worden om die reden zowel ingezet voor medische als toegepaste doeleinden. De B-Alert X10 vormt wereldwijd de gouden standaard voor hoogwaardig neuromarketingonderzoek.

https://www.advancedbrainmonitoring.com/xseries/

Eye Tracking Desktop: Tobii Pro X3-120

Tobii is wereldwijd marktleider in Eye Tracking apparatuur. De X3-120 is een screen-based eye tracker. Deze wordt bevestigd aan monitor of TV, van waaruit de infraroodsensoren de kijkpatronen van de respondent zeer nauwkeurig in kaart brengen.

Het voordeel van deze vorm van Eye Tracking is dat respondenten niks hoeven te dragen en ze hun hoofd niet hoeven te laten rusten op een standaard, maar geheel vrij zijn om comfortabel voor het scherm te zitten. Zo garanderen we dezelfde condities als thuis, wat de representativiteit van de data vergroot.

https://www.tobiipro.com/product-listing/tobii-pro-x3-120/

Eye Tracking Mobile: Tobii Glasses 2

De Tobii Glasses 2 is met zijn ongekende precisie en comfort de hoogst aangeschreven mobiele eye tracking oplossing die momenteel verkrijgbaar is. De bril bevat een ingebouwde HD camera die de omgeving filmt. De infraroodsensoren berekenen hierbij realtime 60 keer per seconde waar de respondent naar kijkt.

De Tobii Glasses 2 is met zijn lichte gewichte en verwisselbare neussteuntjes even comfortabel als een reguliere bril. De respondent merkt nauwelijks iets van de meetprocedure, zodat we een zo realistisch mogelijke gebruikservaring realiseren.

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: