Idealiter krijgt de gebruiker vooraf een doelstelling die representatief is voor de typische gebruiker. Veelal is dit een enkele doelstelling, bijvoorbeeld het vinden van een specifiek product. Binnen deze doelstelling komt de gebruiker automatisch in aanraking met de belangrijkste interactie-elementen, zodat we veel realistische data verkrijgen.
Bovenstaande opzet is anders dan traditioneel onderzoek, waarbij de gebruiker doorgaans meerdere korte taken volbrengt terwijl de onderzoeker vragen stelt. De vorm van interactie die ontstaat bij een dergelijk reflectieve benadering is op veel fronten niet representatief voor de werkelijke interactie. De gebruiker wordt minder intuïtief en gaat haar acties rationaliseren.
Neuro usability onderzoek neemt deze onnatuurlijk factoren weg. De gebruiker zit in een huiselijke omgeving en kan ongestoord de flow op een realistische manier voltooien. De hersenactiviteit en kijkdata geven live inzicht in de gebruikservaring, die we na het doorlopen van de gehele vorm in interviewvorm bespreken.
PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 9.165 anderen in goed gezelschap.