Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Coolblue

Een kijkje in de emotionele klantreis

Tom van Bommel

Eindverantwoordelijke voor dit onderzoek

Ook neuromarketing inzetten? Neem contact op met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoofdvraag

Hoe kan Coolblue de customer journey verbeteren met breindata?

Hoe ervaren bezoekers de webshop van Coolblue? Welke kansen liggen er om de website gebruiksvriendelijker en beter converterend te maken?

Om daar achter te komen, hebben we gekeken naar de ware beslissingsnemer:
het brein.

DISCLAIMER: Dit onderzoek is uitgevoerd op eigen initiatief door Unravel Research. Het onderzoek is daadwerkelijk uitgevoerd, en de adviezen komen van onze senior marketingpsychologen. Het rapport dient ter illustratie van neuromarketing usability onderzoek. Alle resultaten mogen vrij worden gedeeld.

"Zelfs bij Coolblue valt nog winst te behalen als het gaat om de onbewuste hobbels naar conversie"
Tim Zuidgeest - Mede-oprichter Unravel

Waarom neuromarketing?

Veel keuzes van de klant komen onbewust tot stand. Of het nu gaat om een aankoop in de supermarkt, de invloed van een reclame thuis voor de buis, of een online bestelling.

Dit maakt goed gebruikersonderzoek lastig. Mensen doen niet wat ze zeggen, en ze zeggen niet wat ze doen. Niet omdat we niet eerlijk willen vertellen waarom we bepaalde keuzes maken, maar omdat we het simpelweg niet weten!

Daarom kijkt Unravel Research in het ware keuzecentrum: het brein. Middels EEG en Eye Tracking onderzoeken analyseren we keuzegedrag en verhogen we op deze manier de effectiviteit van onder andere websites en webshops. 

Wat hebben we onderzocht?

Neuromarketing is hot. Dat merken we maar al te goed. Maar tegelijkertijd is het ook onbekend. Welke apparatuur is betrouwbaar genoeg? Hoe gaat zo'n onderzoek in z'n werk? En belangrijk: wat levert het op?

We hebben de stoute schoenen aangetrokken.

Op eigen initiatief hebben we de website van Coolblue onderzocht en geanalyseerd. De waardevolle inzichten en verbeteringen die daaruit kwamen hebben we aan Coolblue gegeven. En daarom kan je het rapport hieronder gratis downloaden.Voorproefje: inzicht 6.1

We zien in de data dat wanneer er een product wordt gezien dat uitverkocht is op de productenpagina, er een grote dip is in verlangen bij de bezoeker van de website.

Je wilt de bezoeker niet achterlaten met een negatief gevoel tijdens het aankopen van een product. Echter, uit ervaring weten wij dat negatieve ervaringen zeer effectief kunnen zijn, mits deze direct erna worden opgevolgd door een positieve ervaring. Wanneer er een alternatief aangewezen wordt, kan dit juist extra de conversie boosten.

Wij raden daarom aan deze uitverkochte producten wel op de site behouden, maar een positieve framing te gebruiken als “Binnenkort weer verkrijgbaar” in plaats van “Tijdelijk uitverkocht”.(Bekijk de video over dit inzicht)

Download het complete rapport

Het rapport liegt er niet om. 26 pagina's en 10.8 MB groot. Precies zoals we dat normaal ook doen. 

Laat het aantal pagina's je niet afschrikken. We houden van duidelijkheid, dus we hebben ook de ruimte genomen om onze adviezen visueel te ondersteunen. Handig voor als je het direct wilt A/B-testen.

Alsjeblieft het rapport, een cadeautje van ons voor jou:

Wil je ook meer inzichten, zekerheid en omzet met neuromarketing?

Duik in het brein van de klant met Unravel Research

Laten we koffie drinken

Unravel Research onderzoekt met Eye Tracking en EEG precies wat de klant u niet vertelt. Zo maken wij uw winkel, website en reclames effectiever.

Benieuwd hoe jouw merk kan profiteren van neuromarketing-onderzoek? Tim laat je graag zien hoe marktonderzoek nooit meer hetzelfde zal zijn.

Onze klanten

We mean business with