Skip to main content

MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

+31 (0)30 22 71 937

Nutrica Olvarit

#Hapsgewijs

Tom van Bommel

Eindverantwoordelijke voor dit onderzoek

Ook neuromarketing inzetten? Neem contact op met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoofdvraag

Slaan de Hapsgewijs video’s aan bij jonge moeders?

Nutricia staat voor een flinke uitdaging: waar mensen babyvoeding uit potjes nogal eens associëren met kunstmatige toevoegingen, is hun Olvarit product puur natuur. Om consumenten hier beter over te informeren heeft Olvarit op YouTube de campagne Hapsgewijs gelanceerd. Met deze campagne wil Olvarit meer vertellen over de oorsprong en bereidingswijze van het product.

Hoe valt de video bij de doelgroep? Wat vinden ze interessant? En welke onderdelen kunnen er beter uitgelaten worden? Om dat te onderzoeken, deed Unravel Research een neuromarketing video-onderzoek onder een groep moeders met een kindje in de leeftijd van 4 tot en met 17 maanden.“Een mooi onderzoek, met praktische tips om onze video's en campagne nog beter te maken. Ook hebben we voor de toekomst een aantal “spelregels” kunnen vaststellen: dus wat moet je nu echt wél doen in video en wat écht niet!”

Jelle Rhebergen - Insight Manager Food & Cereals BLX

In het onderzoek doken we in het brein van deze moeders om antwoord te krijgen op twee vraagstukken. Zo wilden we weten hoe de Hapsgewijs video’s over de gehele linie scoren ten opzichte van een benchmark van reguliere reclamevideo’s. Binnen deze benchmark wordt gekeken naar drie essentiële EEG metrics: workload (werkgeheugen), engagement en verlangen.

Daarnaast hebben we een content-analyse uitgevoerd. Oftewel: per video brachten we de hoogte- en dieptepunten in kaart als het gaat om aandacht en positieve emotie.

Kwantitatieve analyse

De video’s vielen neuraal in goede aarde bij de doelgroep. De Hapsgewijs video’s blijken meer werkgeheugen te activeren en aanzienlijk meer verlangen op te roepen dan de benchmark van reguliere commercials. Dit laatste voorspelt uiteindelijke koopbeslissingen. Qua engagement (aandacht) scoorden de video’s ter hoogte van de benchmark.Hoe kunnen de video’s nog beter?

De video’s komen kwantitatief goed uit de bus. Maar door een contentanalyse uit te voeren op de hoogte- en dieptepunten in verlangen en aandacht, zijn we in staat de video nog verder te optimaliseren. Zo hebben we advies uitgebracht over:
  • Optimalisatie eerste 5 seconden
  • Beelden die een consistent positieve emotionele reactie opleveren
  • Beelden die beter vermeden kunnen worden
  • Optimalisatie leader
  • Montagestijl
  • Optimalisatie eindshot
  • Integratie van het merk
De contentadviezen waren voor Nutricia bijzonder waardevol en bevatten veel eye-openers. Nutricia gaat deze doorvoeren bij de productie van de volgende Olvarit Hapsgewijs video’s.


Wil je ook meer inzichten, zekerheid en omzet met neuromarketing?

Duik in het brein van de klant met Unravel Research

Laten we koffie drinken

Unravel Research onderzoekt met Eye Tracking en EEG precies wat de klant u niet vertelt. Zo maken wij uw winkel, website en reclames effectiever.

Benieuwd hoe jouw merk kan profiteren van neuromarketing-onderzoek? Tim laat je graag zien hoe marktonderzoek nooit meer hetzelfde zal zijn.

Onze klanten

We mean business with