030 22 71 937

Neuromarketing

Retail onderzoek

Actionable Insights

Uw winkel in neuromarketingonderzoek

Hoe verleidelijk is uw winkel, schap of verpakking? Wat springt in het oog? Steekt het geheel logisch in elkaar voor het klantenbrein? En hoe komen klanten stap voor stap tot hun keuzes?

Retail research van Unravel Research zet neuromarketing technieken in om winkelomgevingen te creëren waar de klant blij van wordt.

Gereedschapskist Retail Onderzoek


Eye Tracking Lees meer

Biometrics Lees Meer

Implicit Associations Lees Meer

Retailsucces in het brein

De hersenen vertellen ons hoe aantrekkelijk, begrijpelijk en relevant de klant een retailomgeving echt vindt. Door deze hersenactiviteit te combineren met Eye Tracking, zien we de kracht én zwakte van elk specifiek winkelelement.

Retail neuromarketing onderzoek wordt ingezet voor de drie opeenvolgende retailniveaus:
  • winkels
  • schappen
  • verpakkingen

Typische retail neuromarketing vraagstukken

Een kijkje in het brein brengt uw ware winkelbeleving in kaart. Het legt krachtpunten en verbeterkansen bloot voor uw winkel, schap of verpakking.

Naast verkennend onderzoek leent neuromarketing zich goed voor vergelijkend retailonderzoek. Welke variant van een schap nodigt het meest uit tot kopen? Wat is het effect van achtergrondmuziek? Welke verpakkingsvariant valt het sterkst op? Stuk voor stuk retailvraagstukken die zich goed laten beantwoorden door de combinatie van Eye Tracking en EEG.

Tools

Het basisinstrumentarium van retailonderzoek is altijd Eye Tracking en EEG. Dit stelt ons in staat tot op de milliseconde nauwkeurig te registreren waar de klant kijkt en welke emoties en motivaties dit teweegbrengt.

In het geval van verpakkingsonderzoek is een IAT bijzonder waardevol. Dit brengt precies voor u in kaart welke designkenmerken uw verpakking laten uitspringen tussen die van concurrenten. Zo weet u wat u kunt veranderen – en wat niet.

Wat levert retail neuromarketing onderzoek op?

De uitkomsten van retail neuromarketing onderzoek helpen uw winkelomgeving of verpakking effectiever te maken. Bijvoorbeeld door de sterke en zwakke punten bloot te leggen. Of door verschillende varianten te vergelijken op aantrekkingskracht en gebruiksgemak.

Daarnaast is onze software in staat individuele kijkdata te aggregeren tot één heldere heatmap. Zo krijg je haarfijn inzicht in de hotspots van specifieke schappen of verpakkingen.
Onze klanten

We mean business with